avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proces

sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe care trebuie sa-l facem,avand in vadere ca a fost procesul comun si suntem cateva sute de persoane in aceasta situatie?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 12 Septembrie 2011
Urmatorul pas este punerea in executare a hotararii judecatoresti respective . Aveti doua posibilitati :
1. executarea de bunavoie din partea angajatorului
2. executarea silita prin intermediul executorului judecatoresc.

1. In acest caz, depuneti o adresa catre angajator prin care solicitati sa puna in executare hotararea judecatoreasca pronuntata de catre instanta.


2. Daca angajatrul nu indeplineste de bunavoie obligatiile date in sarcna sa prin hotararea judecatoreasca atunci aveti posibilitatea sa mergeti la un executor judecatoresc din circumscriptia caruia se va face executarea silita a angajatorului dvs si sa solicitati punerea in executare a hotararii judecatoresti.

De asemenea, dupa trecerea unui interval de timp de 15 zile de la inregistrarea la angajator a cererii de punere in executare a hot.jud. , puteti depune plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.261 , respectiv art.262 C.mun., dupa caz.

Art. 261
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

Art.262
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare hotarare judecatoreasca ancuta31 ancuta31 Buna ziua. Am castigat un litigiu de munca printr-o hotarare judecatoreasca, urmand ca fostii angajatori sa imi restituie salariile restante.Au trecut 3 ... (vezi toată discuția)
Hotarari executorii mb_mihaela mb_mihaela Buna seara! Sunt interesata sa imi explicati de ce o decizie care nu a fost atacata cu recurs nu poate deveni executorie? Am citit acum cateva zile ,cum ca ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita schimbarea locului de munca? marinad marinad Buna seara, am castigat un proces cu angajatorul care este obligat sa anuleze decizia de concediere si sa ma repuna pe postul ocupat inainte de ... (vezi toată discuția)