avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate solicita schimbarea locului de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate solicita schimbarea locului de munca?

Buna seara,
am castigat un proces cu angajatorul care este obligat sa anuleze decizia de concediere si sa ma repuna pe postul ocupat inainte de concediere;
avand un post cu raspundere de gestiune, ma tem de repercursiuni si de incercari de a ma scoate lipsa in gestiune,intrucat este aproape imposibil controlul 100% al acestei gestiuni.
As dori sa stiu daca,pot solicita angajatorului schimbarea locului de munca si cum sa procedez.Sau poate ma sfatuiti ce sa fac(in nici un caz nu vreau sa-mi dau demisia).Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 7 Iunie 2013
Nu puteti solicita schimbarea locului de munca. Anularea deciziei de concediere si reintegrarea pe functia detinuta inaintea concedierii presupune ca persoana in cauza este repusa in postul detinut anterior concedierii. Deci, angajatorul are obligatia reintegrarii salariatului stabilita prin hotararea judecatoreasca, in sens contrar putand fi tras la raspundere penala.
Dupa fnalizarea procedurii de reintegrare, puteti face o solicitare catre angajator sa fie de acord cu modificarea locului de munca al dvs.
multumesc pt raspunsuri
pt. reintegrare trebuie sa fac cerere sau astept o decizie din partea firmei si daca voi fi obligata sa restitui indemnizatia de somaj primita in acest timp;
multumesc mult si astept raspuns
Puteti face cerere catre angajator solicitand sa puna in executarea hotararea judecatoreasca. In cazul in care refuza sa puna in executare aveti urmatoarele posibilitati :
- sa solicitati ajutorul unui executor judecatoresc

- sa depuneti plangere penala pentru savarsirea infractiunilor prevazute la art.261 si 262 din Codul Muncii, si anume:
Art. 261: Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

Art. 262: Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.

Art. 263
(1) In cazul infractiunilor prevazute la art. 261 si 262 actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.
(2) Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
multumesc pt. raspuns
in cat timp pot face aceasta solicitare si va mai intrebam daca voi fi obligata sa restituo somajul primit;
multumesc inca o data

Alte discuții în legătură

Hotarare sorinciobanu sorinciobanu nerespectarea unei hotarari judecatoresti cu titlu executoriu si investita executoriu se poate pedepsi penal? (vezi toată discuția)
Proces valentinatudorascu valentinatudorascu sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim ioanditu ioanditu In data de 4 august 2010 mi-a fost suspendat CIM conform art 52 lit C din Codul Muncii.In data de 12 feb 2011, in urma cercetarilor procurorul a dat decizia de ... (vezi toată discuția)