avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... fapta penala ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

fapta penala ?

Poate fi considerata infractiune fapta asociatului care dupa ce si-a cesionat toate partile sociele, a emis in continuare factura fiscala si a incasat contravaloarea ei, ulterior pe o alta firma ?

Care e temeiul legal ? Cum se procedeaza in astfel de cazuri ?
Cel mai recent răspuns: Raluca Balascan , Avocat 21:11, 1 Aprilie 2009
referitor la fapta penala am si eu o intrebare:

o informare facuta de un salariat (referitoare la alt salariat) catre directorul general al societatii angajatoare poate face obiectul unei plangeri penale??? care ar fi consecintele???
DA
Ioana-Iulica a scris:

DA

consecinte???
Si referitor la intrebarea mea, este infractiune ? :) Care e temeiul ?:)
Raspunsul depinde de continutul informarii facute de acel salariat si de continutul plingerii penale care ar putea fi formulata. Asa , in abstract nu se pot estima consecintele. Daca informarea acelui salariat a fost facuta in virtutea atributiilor postului si se refera la aspecte de munca,atunci presupun ca ar fi greu de dovedit o fapta penala ( doar daca s-au facut afirmatii insultatoare,calomnioase)

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri sub semnatura privata Monica H. Monica H. [u]Revin la un subiect mai vechi (de prin aprilie) referitor la o informare facuta de inspectorul RU[/u] Salariatul X la care se referea informarea ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios teo2304 teo2304 Buna ziua, mi s- a facut plangere penala pentru insulta prin telefon, mai concret ne-am certat prin telefon... replicile fiind reciproce... Persoana ... (vezi toată discuția)
Calomnie? cristicarnisca cristicarnisca Buna ziua As dori un sfat avizat in legatura cu o fapta care mi s-a intamplat recent In luna februarie in firma au fost desfiintate niste posturi, ... (vezi toată discuția)