avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... fapta penala ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

fapta penala ?

Poate fi considerata infractiune fapta asociatului care dupa ce si-a cesionat toate partile sociele, a emis in continuare factura fiscala si a incasat contravaloarea ei, ulterior pe o alta firma ?

Care e temeiul legal ? Cum se procedeaza in astfel de cazuri ?
Cel mai recent răspuns: Raluca Balascan , Avocat 21:11, 1 Aprilie 2009
Paven Florentina a scris:

Raspunsul depinde de continutul informarii facute de acel salariat si de continutul plingerii penale care ar putea fi formulata. Asa , in abstract nu se pot estima consecintele. Daca informarea acelui salariat a fost facuta in virtutea atributiilor postului si se refera la aspecte de munca,atunci presupun ca ar fi greu de dovedit o fapta penala ( doar daca s-au facut afirmatii insultatoare,calomnioase)

e o informare facuta de inspectorul de resurse umane umane catre directorul general care suna cam asa ”salariatul X refuza sa primeasca actul aditional si informarea (care se refera la schimbarea unui loc de munca) din data de..............” atata tot..

iar salariatul X ameninta ca a facut plangere penala impotriva inspectorului RU

Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2009
Monica H., Consilier juridic
Nu este infractiune. Este o simpla constatare a unei situatii de fapt. Intre sarcinile unui inspector de resurse umane sunt si aceste "informari".
Oricine poate face o plangere penala dar asta nu inseamna ca este si intemeiata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri sub semnatura privata Monica H. Monica H. [u]Revin la un subiect mai vechi (de prin aprilie) referitor la o informare facuta de inspectorul RU[/u] Salariatul X la care se referea informarea ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios teo2304 teo2304 Buna ziua, mi s- a facut plangere penala pentru insulta prin telefon, mai concret ne-am certat prin telefon... replicile fiind reciproce... Persoana ... (vezi toată discuția)
Calomnie? cristicarnisca cristicarnisca Buna ziua As dori un sfat avizat in legatura cu o fapta care mi s-a intamplat recent In luna februarie in firma au fost desfiintate niste posturi, ... (vezi toată discuția)