avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare mediator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare mediator

As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit facultatea de asistenta sociala de la UBB Cluj ma ajuta in vreun fel la angajare. In momentul de fata sunt masterand la aceeasi facultate la managementul serviciilor sociale. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:51, 13 Noiembrie 2013
Pentru a deveni mediator o persoana trebuie sa indeplineasca cumulativ un numar de conditii impuse de legea care reglementeaza medierea si profesia de mediator, legea 192/2006.

Astfel, poate sa devina mediator absolventul de studii superioare cu capacitate deplina de exercitiu, cu vechime in munca de cel putin 3 ani, care este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea acestei activitati si care are o buna reputatie si nu a fost condamnat definitiv pentru savarsirea cu intentie a unei infractiuni de natura a aduce atingere prestigiului profesiei. Acesta trebuie sa urmeze un curs de formare a mediatorilor organizat de catre unul dintre cei cinci furnizor de formare autorizati in acest sens de catre Consiliul de Mediere. Cursurile de formare a mediatorilor derulate de catre furnizorii de formare avizati de catre Consiliul de Mediere se finalizeaza cu examen, organizat in conformitate cu prevederile Standardului de formare si ale dispozitiilor Consiliului de Mediere. Absolventilor examenului li se va elibera de catre Consiliul de Mediere, Certificatul de absolvire, prin care se atesta indeplinirea conditiilor art 7 lit. f din Legea 192/2006, in vederea dobandirii calitatii de mediator autorizat pentru a exercita profesia de mediator.

Art. 7 din legea 192/2006: Poate fi mediator persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
a)are capacitate deplina de exercitiu;
b)are studii superioare;
c)are o vechime in munca de cel putin 3 ani sau a absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere;
d)este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati;
e)se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
f)a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, in conditiile legii, cu exceptia absolventilor de programe postuniversitare de nivel master in domeniu, acreditate conform legii si avizate de Consiliul de mediere;
g)a fost autorizata ca mediator, in conditiile prezentei legi.
in primul si in primul rand din toate astea trebuie urmate cursurile acreditate de ei...in Bucuresti costau in jur de 5.000 lei. Atentiie sa fie recunosciute. dupa aceea va inscrieti in corpul mediatorilor unde platiti si taxele aferente si deveniti ...liber profesionist. nu va angajeaza nimeni....:D, decat daca gsiti un birou de mediatori mai mare dispus sa va angajeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Juridice alexccc11.@yahoo.com alexccc11.@yahoo.com sal., ce pasi trebuiesc urmati pentru a deveni MEDIATOR.Multumesc! (vezi toată discuția)
Cum pot deveni mediator? gargaritarita gargaritarita Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea lucra ca mediator? Cine poate fii mediator ? (vezi toată discuția)
Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)