avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calcul termen drept penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calcul termen drept penal

Buna ziua. Am facut cuiva o plangere penala si nu stiu daca m-am incadrat in termen. La 18 iulie 2012 am intrat cu executorul judecatoresc in imobil si la 17 septembrie 2012 am depus plangere penala impotriva chiriasului pentru infractiuni cu plangere prealabila. Avocatul zice ca nu am calculat bine termenul, in sensul ca: cele 60 de zile se calculeaza pe zile, nu pe luni. Asadar conform art 186 Cpp, trebuia sa numar cele 60 de zile din 19 iulie 2012 si a 60 a zi este 16 septembrie 2012, o zi de duminica. Dl avocat mai zice ca fiind zi nelucratoare, se numara 17 septembrie 2012, adica luni ca fiind a 60 a zi. Insa prima si ultima nu se socotesc, asadar ultima zi de depunere era 14 septembrie 2012. E corect?

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva solutiei ana-bianca ana-bianca Am inteles, ca plangerea impotriva solutiei procurorului se face in termen de 20 zile. As vrea sa stiu: se calculeaza 20 zile cu sambete si duminici, sau ... (vezi toată discuția)
Sentinta pensie intretinere buiavasi buiavasi buna dimineata!as dori sa imi precizati cum se socotesc cele 15 zile in care ai dreptul sa faci recurs, in zile calendaristice sau lucratoare de la data ... (vezi toată discuția)
Termenul mai permite angajarea unui avocat? Nicolae Slava Nicolae Slava As dori sa apelez la ajutorul unui avocat in urmatoarea problema, insa nu sunt convins ca termenul procedural este suficient de ingaduitor pentru a mai reusi ... (vezi toată discuția)