avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daca am depus o plangere pot sa o retrag ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Daca am depus o plangere pot sa o retrag ?

Am 2 intrebari.
Prima ar fi :
iar a doua : Am depus aceasta plangere de inselaciune(mentionez ca a fost vorba de inselaciune la telefon,cazul "accident"),iar acum parintii mei sunt chemati si ei la audieri,sunt obligati sa mearga sau pot sa refuze ?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:36, 19 Noiembrie 2013
Puteti retrage plangere, insa pana atunci parintii sunt obligati sa mearga la audieri, in caz contrar riscand amenzi sau chiar sa fie dusi cu forta, cu mandat de aducere.
andreea-p a scris:

Puteti retrage plangere, insa pana atunci parintii sunt obligati sa mearga la audieri, in caz contrar riscand amenzi sau chiar sa fie dusi cu forta, cu mandat de aducere.


Si cum trebuie procedat, cum se retrage plangerea pe inselaciune dna consilier-juridic?
simplu...declaratie...imi retrag plangerea formulata impotriva lui______
vladu7zy a scris:

simplu...declaratie...imi retrag plangerea formulata impotriva lui______


Si care sunt efectele din punct de vedere a raspunderii penale, este inlaturata?
Plangerea penala nu poate fi retrasa, in cazul infractiunii de inselaciune.


Cand va intra in vigoare noul Cod penal, impacarea partilor este o cauza care inlatura raspunderea penala.


Art. 244. - (1) Inducerea in eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, in scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Inşelăciunea săvarşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu inchisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el insuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Impăcarea inlătură răspunderea penală.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ncp - inselaciune premeditata maiaB maiaB Buna ziua! Intrebare: cum se pedepseste INSELACIUNEA PREMEDITATA ( ma refer la bani primiti si scutiti din alte plati pt servicii neonorate voit, exista probe ... (vezi toată discuția)
Articol inselaciune codrut_777 codrut_777 Care este articolul din noul cod penal care face referire la inselaciune? (vezi toată discuția)
Salut,am dat teapa cu un cont de pubg, adica baiatul a zis ca ... Pubguti Pubguti Salut,am dat teapa cu un cont de pubg,adica baiatul a zis ca da primul si dupa schimbat parola si am intrat pe cont,pot pati ceva? (vezi toată discuția)