avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Victima accident auto, calcul despagubiri
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Victima accident auto, calcul despagubiri

Buna ziua! Am fost victima unui accident auto, rezultatul fiind masina dauna totala, mana rupta si alte lovituri la membre. Inca nu am contactat asiguratorul cu privivre la cele intamplate. Cum sa procedez pentru a cere despagubiri pentru vatamarea suferita atat fizic cat si moral? Intentionez sa scot un certificat medico legal. Cum se calculeaza suma pentru vatamarea suferita? Asiguratorul despagubeste si faptul ca fiind in concediu medical pierd bani la salariu? Ce ar trebui sa fac pentru a arata asiguratorului valoarea corecta de nou a autoturismului, fara ca acesta sa incerce diminuarea valorii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:58, 15 Noiembrie 2013
Daunele le puteti solicita vinovatului prin actiune civila
Expertiza autovehiculelor se realizeaza de persoana specializata,care pentru stabilirea valorii auto,poate solicita relatii,inclusiv la producator
Despagubirea pentru dauna suferita fizic sau psihic se despagubeste pe baza politei RCA al vinovatului...
Fiind un accident de circulatie cu victima s-a deschis un dosar penal. Dvs. va constituiti parte civila solicitand daune materiale si morale. In cadrul procesului penal vor fi introdusi si asiguratorii celor doi conducatori auto care vor plati despagubirile in limitele legale.
Valoarea de nou a autoturismului o puteti dovedi cu factura de cumparare a autoturismului (in cazul in care nu sunteti primul proprietar factura cu care a cumparat primul proprietar autoturismul). In afara de valoarea de nou valoarea despagubirii mai depinde si de alti factori: rulajul real, echipamente suplimentare montate pe autoturim dupa cumparare, schimbari de agregate majore, etc.
Asiguratorul plateste si daunele morale stabilite prin hotararea judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita rca expirata skydome skydome Buna seara, In data de 17 ianuarie 2010 am suferit un accident auto in care autoturismul a iesit de pe carosabil intr-o curba fiind polei si s-a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier lorelay_k lorelay_k Am fost implicata intr-un accident rutier in care eu sunt partea pagubita. Persoana vinovata s-a dovedit, de catre politie, ca nu are permis de conducere, are ... (vezi toată discuția)
Daune morale in caz de accident cu vatamare corporala din culpa. ovidiusimion ovidiusimion Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta de a ma ajuta cu cateva informatii si sfaturi in cazul unui accident soldat cu vatamare corporala din cupla. In ... (vezi toată discuția)