avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anvelope de iarna - M+S
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anvelope de iarna - M+S

Ma poate ajuta cineva la modul concret cu textul de lege care face referire la obligativitatea anvelopelor de iarna ? Unii sustin ca anvelopele care poarta inscriptia M+S (mud + snow) sunt in regula, altii ca politia amendeaza daca ai doar M+S.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: magyari , utilizator 08:46, 15 Noiembrie 2013
Singurele anvelope de iarna acceptate sunt cele inscriptionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fara a include in aceasta categorie anvelopele marcate numai ,,all seasons”.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

daca te amendeaza faci contestatie, aceste anvelope sunt prevazute in lege
Am inteles, multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauciucurile "all-season" si scris pe cartea de identitate “mud” plus “snow” walipope walipope Referitor la Ordonanţa de guvern nr. 5/2011, devenită lege în iulie 2011 privind sancţionarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu ... (vezi toată discuția)
Anvelope all season anonim1607 anonim1607 Buna ziua! Din OG 5/2011 reiese obligativitatea echiparii autovehiculelor in perioada 01.10-31.03 cu anvelope de iarna. Nu se spune nimic de cele all season. ... (vezi toată discuția)
Cauciucurile all season sunt permise? adela05 adela05 Am inteles ca intre lunile noiembrie si martie suntem obligati sa echipam masina cu anvelope de iarna. Cele all season sunt permise? Ma ajutati si cu un temei ... (vezi toată discuția)