avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Descendenti, cote mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Descendenti, cote mostenire

Buna ziua !
Am o intrebare :
daca o persoana a decedat si a ramas un imobil mostenire, care sunt cotele parti ce revin mostenitorilor? Mostenitorii sunt 2 surori,avand ascendent comun (mama si tata) si 3 frati,colaterali fiind,avand doar tata comun. Defunctul nu are sotie in viata, copii, parintii ci doar frtaii mentionati mai sus
In noul Cod Civil,la art.981 Împărţirea moştenirii între colateralii privilegiaţi,la care articol se incadreaza cei 3 frati numai de tata ?

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa un frate necasatorit maria21_maria maria21_maria buna ziua, fratele mamei mele a decedat si nu a fost casatorit si nu a avut copii . ei au fost doi frati dupa mama . bunicii au divortat cand cei doi ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Mai intaii,a decedat sora mea,apoi sotul acesteia . N-au avut copii si nu a lasat,prin testament,niciunei persoane,averea lor. Ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt doua surori majore, cu mame diferite dar acelasi ... elena cailean elena cailean Buna ziua, Sunt doua surori majore, cu mame diferite dar acelasi tata. Tatal este decedat de mult. moare si una din surori, necasatorita si fara copii, are ... (vezi toată discuția)