Am lucrat 6 luni la o firma, dupa care m-am mutat la o alta firma. Angajatorul de la a doua firma nu a reusit sa-mi faca angajarea imediat(din motive numai de el stiute), astfel mi-a aparut o intrerupere pe C.M. de doua luni.
Vreau sa stiu:
1. daca se poate sa cotizez din buzunarul propriu pt. cele doua luni pt. a avea continuitate pe C.M.
2. cum sa procedez altadata la schimbarea locului de munca pt a nu avea iar surprize neplacute.
Mentionez ca vreau sa fac un credit, si mi-au spus cei de la banca ca imi trebuie un an pe CM fara intrerupere.
Va multumesc.
Cu respect, Dan.M
1.se poate sa cotizez din buzunarul propriu pt. cele doua luni pt. a avea continuitate pe C.M.?
DA ESTE POSIBIL, IAR DVS AVETI LA DISPOZITIE POSIBILITATEA DE A-L ACTIONA IN JUDECATA PE ANGAJATOR IN VEDEREA RECUPERARII COTIZATIEI
2.cum sa procedez altadata la schimbarea locului de munca pt a nu avea iar surprize neplacute.
MAI MULTA ATENTIE
Ar fi prea de tot... cred ca nu conteaza daca ti-ai schimbat locul de munca atata timp cat nu ai intrerupere pe CM.
Eu asa sper sa fie. Oricum o sa intreb detaliu asta la ban
Nu cred ca ar avea asa mare importanta la cati angajatori lucrezi in cele 12 luni. Imi pare o perioada imensa pentru o dovada a " sarguintei in munca", o clauza mai mult decat absurda si puteti sa cautati si alta banca cu conditii mai realiste.
In rest nici o forma de plata nu va aduce in carnetul de munca o completare a vechimii pentru ca banca sa o vada din xerocopia carnetului. Puteti incerca un contract cu casa de pensii dar nu cred ca se poate face exact pe cele 2 luni care va sunt necesare.
Pentru a evita in viitor aceasta situatie semnati contractul de munca anterior datei de incepere a activitatii exact asa cum prevede si codul muncii.