avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Salut. In urma cu 2 ani am fost oprit de catre politia rutiera langa blocul unde locuiam. Venisem de la aniversarea unui amic(bausem ceva) ,am suflat in etilotest (0.86%) si am fost la INML unde mi s-au luat probe de sange . Dupa aceasta am platit 130 ron probele in sine si nefiind cunoscator am asteptat sa decurga de la sine cateva luni, dupa care am fost la politistul care se ocupa de dosarul meu si mi-a spus ca pot sa astept sa imi plateasca statul recalcularea probelor(510lei) am mai asteptat 2-3 luni si am fost la INML si am platit recalcularea. Chitanta am dus'o politistului care se ocupa de dosarul meu si mi-a spus ca ma va contacta telefonic cand ajung rezultatele la dansul( au trecut 3 luni de atunci) dupa prima luna am fost iar la dansul si mi'a zis citez "De ce ai venit? nu ti-am zis ca te sun eu?" la care zic..ok dar am crezut ca au ajuns deja doar a trecut o luna de atunci. Si de atunci astept...(NU AM FACUT ACCIDENT) in acea seara cand am trecut pe langa masina mea care era parcata, avea un bilet la stergatoare scris de un locatar(anonim) in care spunea"daca pana dimineata la ora 5:30 nu iti iei masina de pe locul meu(nu era loc platit) o sa ramai fara cauciucuri" ..ceea ce am si declarat coerent si nu mi-am schimbat declaratia...intrebarea e :1) E posibil ca la pedeapsa sa se ia in calcul cei 2 ani care i-am stat pe bara? 2)Cat dureaza de obicei de la plata recalcularii pana esti invitat in instanta? Multumesc astept raspunsuri:sorry:
1) nu
2) cateva luni, in functie de cat de aglomerati sunt cei de la INML
Mai aveti de asteptat pana la instanta, se va incepe urmarirea penala impotriva dvs si vi se va aduce la cunostinta invinuirea, veti afla ca aveti dreptul sa fiti asistat de un aparator, veti da o noua declaratie in aceasta calitate,veti fi chemat la parchet pentru prezentarea materialului de urmarire penala, aveti posibilitatea sa propuneti probe in apararea dvs, adica asa ar fi normal, apoi daca procurorul considera ca urmarirea penala este completa si exista suficente probe in acuzarea dvs, intocmeste rechizitoriul, pune in miscare actiunea penala si dispune trimiterea dvs in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan, consecinte alexcris alexcris am fost oprit de politie si am fost depistat cu o concentratie de alcool de 0,47% in aerul expirat si am fost dus la INML pentru probe biologice. Inrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Discutie referitoare la conducerea sub influenta alcoolului mantaadvanced mantaadvanced Buna ziua. As vrea sa \"impartasesc\" ce am patit acuma 2 seri. Eram constient ca bausem, eram la volan dar neavand dificultati in a conduce, cat am condus ... (vezi toată discuția)
0.45 in aerul expirat anno anno In data de 12.05.2011,ora 4:40 am fost oprit de catre politie pentru a vedea daca am baut,in momentul in care mi-au pus etilotestul a iesit 0.45 in aerul ... (vezi toată discuția)