avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nulitate Absoluta ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Nulitate Absoluta ?

Dosar coruptie (legea 78/2000) judecat intre anii 2003-2006 in fond la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti . Pronuntare pe fond in 2006 . In 2013 s-a ajuns la decizia finala la Curtea Suprema . Unul din avocatii apararii a invocat incalcarea legii 78/2000 art 29 alin 1 , adica s-a pronuntat in prima instanta un complet nespecializat in coruptie , ceea ce ar atrage nulitate absoluta .Completul de la Curtea suprema solicita printr-o adresa la CSM sa comunice daca Trib Militar Bucuresti a avut sau nu la acea data in 2006 complete specializate . Acestia trimit un raspuns evaziv ca ar fi avut complete specializate din 2008 .Pe langa aceasta adresa mai trimite si Tribunalul Teritorial Militar Bucuresti cum ca ei ar fi avut niste complete specializate prin niste ordine interne ( scrise si de mana ) . Mai mult de atat ...gasim pe site-ul CSM un raport de control al Inspectiei pt Judecatori din cadrul CSM in anul 2008 prin care se constata printre alte nereguli tocmai lipsa completelor specializate pt coruptie ...situatie reglementata printr-o aprobare din partea CSM tocmai in 2008 . Mi se pare absurd ca prin adresa primita de la Tribunalul Militar catre Inalta Curte ...acestia sa sustina ca aveau complete specializate care si le certificau intre ei prin ordine interne . Formarea acestor complete specializate este reglementata in legea 304/2004 ....si anume se constituie la propunerea conducerea instantei cu avizarea CSM , Militarii au cumva un regim special ? ... Eram curios daca aceasta situatie atrage dupa sine intr-o judecata normala nulitatea absoluta a sentintei data de completul militar . Inalta Curte ..nu s-a pronuntat inca ... dar intreb si eu ... chiar se poate trece peste o situatie asa de evidenta ? Stiam ca in situatiile de Nulitate absoluta se acorda mare atentie . In toata situatia asta ...s-ar spune ca s-a pronuntat un complet care nu avea aceasta competenta . Dovada ..ar fi Raportul CSM in urma controlului si adresa trimisa de CSM pt Inalta Curte ...Cum este posibil ca Tribunalul Militar Bucuresti sa spuna ca ei sunt in regula cu niste ordine interne ? Cum credeti ca se va pronunta Inalta Curte in situatia asta de nulitate absoluta ? Va putea trece peste ea ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013
mrnft, utilizator

Alte discuții în legătură

Revizuirea unei hotarari judecatoresti in viziunea cedo cand se constata incalcarea drepturilor sau libertatilor fundamentale ale omului? rodica_post rodica_post Revizuirea unei hotarari judecatoresti interne ca urmare a constatarii de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului a unei incalcari a drepturilor sau ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca prin art. 65 cu alta data de preaviz Alin Costa Alin Costa Bună seara. Astăzi am fost notificat telefonic că firma pt care lucrez se închide (sucursala aflată în România). Am primit atât preavizul cât și ... (vezi toată discuția)
Revista romana de dreptul muncii nr.3/2006 Emil Lasconi Emil Lasconi [b]VA ROG FOARTE MULT ,DACA ARE CINEVA REVISTA ROMANA DE DREPTUL MUNCII NR.3/2006 SA-MI TRIMITA SCANATE PAGINILE 137-143 . STIU CA ESTE UN EFORT IN PLUS PENTRU ... (vezi toată discuția)