avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reclamatie la directia controlul in constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reclamatie la directia controlul in constructii

Buna ziua,
Am fost reclamati la directia controlul in constructii si urmeaza sa vina o echipa de inspectori pt constatare. Din prea multa birocratie si nevoia de a avea un spatiu cat de cat locuibil rapid, nu am obtinut autorizatia de constructii pt modificarile respective. Avand o camera de mansarda doar cu apa curenta si wc pe hol, am ales sa spargem doi pereti pentru acces in cele doua spatii, in care se poate avea acces numai din camera pr-zisa, adica prin proprietatea mea. Nu am reusit sa finalizez baia sau bucataria, doar am facut o izolatie, am pus 3 ferestre velux si am achizitionat obiectele sanitare.
Se poate retrage reclamatia? Cel ce a depus-o poate s-o retraga sau faptul este consumat?
Altfel, trebuie sa-mi asum consecintele, respectiv amenda cred :(.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters84912 , utilizator 20:07, 1 Aprilie 2009
Buna ziua.Retragerea reclamatiei nu va exonereaza de raspundere altfel spus vor fi sistate lucrarile si veti sanctionat contraventional
adiv a scris:

Buna ziua.Retragerea reclamatiei nu va exonereaza de raspundere altfel spus vor fi sistate lucrarile si veti sanctionat contraventional


O nelamurire legat de incadrare. Carui articol se supune? Daca-mi puteti spune.
Art. 24. - (1) Constituie infractiuni urmatoarele fapte:
a) executarea, fara autorizatie de construire sau de desfiintare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, a lucrarilor prevazute la art. 3 lit. b);
b) continuarea executarii lucrarilor dupa dispunerea opririi acestora de catre organele de control competente, potrivit legii;
c) intocmirea ori semnarea proiectelor tehnice, precum si a proiectelor pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii pentru alte specialitati decat cele certificate prin diploma universitara, in conditiile prevazute la art. 9.
(2) Infractiunile prevazute la alin. (1) se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda de la 1.000.000 lei la 50.000.000 lei.

sau

Art. 26. - (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii, sa fie considerate infractiuni:
a) executarea sau desfiintarea, totala ori partiala, fara autorizatie a lucrarilor prevazute la art. 3, cu exceptia celor mentionate la lit. b), de catre investitor si executant;
.....
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1), savarsite de persoanele fizice sau juridice, se sanctioneaza cu amenda dupa cum urmeaza:
- de la 1.000 lei la 100.000 lei, cele prevazute la lit. a);
- de la 3.000 lei la 10.000 lei, cele prevazute la lit. f);
- de la 3.000 lei la 4.000 lei, cele prevazute la lit. c);
- de la 3.000 lei la 10.000 lei, cele prevazute la lit. b), d) si e);
- de la 5.000 lei la 30.000 lei, cele prevazute la lit. h) si i);
- de la 1.000 lei la 5.000 lei, cele prevazute la lit. j) si k);
- de la 1.000 lei la 2.000 lei, cele prevazute la lit. l) si m);
- de 1.000 lei, cele prevazute la lit. g).

Va multumesc nespus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am construit fara autorizatie de la primarie tarancon tarancon Am construit o baie si o bucatarie fara autorizatie de la primarie. Intrebearea mea este care ar putea fi amenda? Si daca acum dupa ce am construit eu reusesc ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 verapetrova verapetrova buna ziua, as vrea sa stiu daca camasuirea cu plasa sudata si retencuirea peretilor interiori reprezinta o operatie de "consolidare"? am facut aceasta ... (vezi toată discuția)
Urgent!! coorinush coorinush am facut modificari in apt meu (am desfiintat doi pereti construiti din bca).vreau sa stiu necesit autorizatie?daca nu am autoriatie ce se poate intampla. am ... (vezi toată discuția)