avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime

Cum trebuie stabilit salariul unui salariat,la angajare? Daca are trecut in cartea de munca din 1999 armata, vreo 2 ani angajare cu contract si vreo 9 luni somaj.Cum ii calculez salariul ? Minim pe economie 800 lei+ se adauga la astia 800 si vreun spor de vechime? Ce iau in calcul la stabilirea sporului de vechime?
Mentionez ca avem contract colectiv de munca la nivel de unitate dar nu avem stabilite transe de sporuri de vechime.
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 10:37, 18 Noiembrie 2013
Daca nu ati prev in CCM sau in CIM acordarea sporului de vechime, atunci nu sunteti obligati sa-l acordati.
Bineinteles printr-un act aditional se poate acorda acest spor.
Deci un salariu de 800 lei acum si 850 lei dupa 1 Ian.2014, este in temeiul legii?
Va multumesc!
Da...este in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este salariul de baza minim brut in sistemul bugetar? iolanda15 iolanda15 As dori sa ma consult si cu alti juristi in urmatoarea problema: Trebuie sa vizez de legalitate dispozitiile de stabilire salariu pentru personalul ... (vezi toată discuția)
Salariu 850 adita100a adita100a va rog sa-mi spuneti si mie urmat:am un sal de incadrare de 800 de lei plus 20 la suta vechimea ,lucrez ca bugetar intr-o primarie,vreau sa stiu sigur mi se ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime inclus in salariu Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, Am o neamurire, in prezent sporul de vechime nu este inclus in salariu, acest lucru este mentionat in Contractul Colectiv de Munca la nivel de ... (vezi toată discuția)