avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Conditii casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Conditii casatorie

buna ziua! va rog sa imi spuneti daca din punct de vedere al codului civil ma pot casatori cu sora sotiei fratelui meu:din cate am citit art 407 noul cod civil nu ne leaga nici un grad de rudenie sau de afinitate
Cel mai recent răspuns: bavo , utilizator 19:21, 18 Noiembrie 2013
codul civil va permite (daca nu sunteti afini, poate le deveniti fini :P )
luissiana a scris:

codul civil va permite (daca nu sunteti afini, poate le deveniti fini :P )

eu chiar intrebam serios!#-o
codul civil va permite.serios.
multumesc
Da. Va puteti casatori. Pentru ca nu sunteti ruda cu sora sotiei fratelui dvs. (nu sunteti nici macar afini)

Legea interzice casatoria intre rude in linie dreapta precum si intre cele in linie colaterala pana la al patrulea grad inclusiv.

Rudenia este in linie dreapta in cazul descendentei unei persoane dintr-o alta persoana.
Rudenia este in linie colaterala atunci cand rezulta din faptul ca mai multe persoane au un ascendent comun.

Afinitate = legatura dintre un sot si rudele celuilalt sot. (atentie! nu intre rudele unui sot si rudele celuilalt sot. Acestia din urma sunt doar ... bautori la nunta. Sau "cuscri de cumetri vitregi", dupa cum le mai zic eu atunci cand pierd sirul "increngaturilor" din popor care n-au nicio leagatura cu legea.)
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Gradul 4 de rudenie catalinbanita catalinbanita Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine... si sa imi raspundeti punctual. 1. Sotiile a doi frati se incadreaza in ``rude pana la gradul 4``? 2. Daca ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie danaenache danaenache daca sunt afin de gradul III cu o persoana , ma pot casatori cu ea? multumesc. (vezi toată discuția)
Grade de rudenie marlonbrando marlonbrando parintii sunt considerati rude de gradul 1 in cazul in care sunt casatorit? (vezi toată discuția)