avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Aritmetica judiciara - termene
Discuție deschisă în Executare silită

Aritmetica judiciara - termene

Buna seara

Am rugamintea sa-mi deslusiti si mie niste date.

In urma unei sentinte penale s-au acordat si niste despagubiri civile. Sentinta penala s-a dat in 29.06.2010 si a ramas definitiva in 15.12.2010. S-a incuviintat executarea silita in 17.08.2011 iar debitorul a fost anuntat in 26.10.2011. Acesta a facut o contestatie la executarea silita ce are termen in 27.11.2013 (recurs). Nu s-au facut popriri sau sechestrari.

Intrebarea mea este: la ce data se prescrie aceasta executare? (trei ani de la data sentintei, de la data ramanerii definitive, de la data somatiei de executare silita sau de la data solutionarii recursului la contestare?)

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: aum300 , utilizator 19:18, 18 Noiembrie 2013
In cazul de fata termenul de prescriptie nu a inceput sa curga.
Incepe sa curga de la data solutionarii recursului la contestare,dupa ce sentinta devine definitiva si iravocabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere executare silita Lulica Lulica Va rog sa ma ajutati in calculul unor termene: Am de primit in baza unei sentinte penale niste despagubiri civile. Sentinta penala s-a dat in 29.06.2010 si ... (vezi toată discuția)
Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea executarii silite dorinv dorinv Executorul trebuie sa ceara in prezent incuvintarea executarii silite la instanta, parca era abrogata o astfel de prevedere?.. Termenul de introducere a ... (vezi toată discuția)