avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se calculeaza sporul de noapte si plata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se calculeaza sporul de noapte si plata concediului de odihna

Vreau sa stiu cum se calculeaza plata concediului. Din cate stiu se obtine un rezultat din salariile din ultimele trei luni impartit la nr de zile lucrate si inmultit cu nr zilelor de concediu.este corect asa?
si mai am o nelamurire: calculul sporului de noapte se face din cel brut?daca firma imi face calculul de spor (25%) din salariul net iar rezultatul il adauga la salariul brut ca sa-l impoziteze iar.e corect sau ilegal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:51, 21 Decembrie 2013
Potrivit Codului muncii , art.150 avem :
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.

In cazul in care se acorda spor pentru munca de noapte acesta este de 25% din salariul de baza.
Sporul de noapte se aplica la salariul brut si nu la salariul net.

Un mod de calcul gasiti aici
[ link extern ]
Sa inteleg ca indemnizatia pt concediu de odihna se realizeaza calculul din salariul brut.
Cum as putea afla care este inspectorul muncii al firmei la care lucrez. Merg la ITM Bucuresti sau de sectorul de care apartine firma?
Daca societatea are sediul social in Bucuresti, atunci puteti verifica la ITM Bucuresti numele inspectorului la care este arondata societatea respectiva.
Va multumesc.
Mai am o nelamurire. Cum se face calculul salariului? De la brut la net. Eu stiu in felul urmator: 974ron brut -( cass+cas+somaj)=813.29 (venit net impozabil) - 250 ron(deduceri personale)=563.29(baza calcul pt impozit)+187ron(bon masa)=750.29 ron - 16%=120.29 ron
813.29-120.29=693ron . Atat imi da facand calculul pe hartie. Suma de 974 lei o am pe cartea de munca iar salariul net e 688ron,asa scrie pe fluturasul de salariu. Poate am gresit eu pe undeva sau...sau!?! Care e adevarul? Sa vb cu cei de la firma sau sa merg la ITM direct?

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de odihna angelica82 angelica82 Buna seara, Sunt angajata la aceasta firma , din 04-07-2013. In luna decembrie incepand cu data de 23 pana in data de 31, am fost instiintata ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de odihna. preda sorina preda sorina Cum calculez indemnizatia pentru concediu de odihna in urmatorul caz: Am un salariat care pleaca in concediu de odihna 4 zile in aprilie. Calculez media ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 ... Justme1701 Justme1701 Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 net,cu norma 8/40 saptamana dar cu program in ture 12/24-12/48,intrebarea mea este:De ce intr o ... (vezi toată discuția)