In masura in care productia estimata este mai mica de 1000 de hectolitri in decursul unui an trebuie sa va inregistrati la autoritatea vamala teritoriala. Peste aceasta cantitate trebuie sa va autorizati ca antrepozit fiscal. Daca produceti vinuri linistite ( definitia este mai pretentioasa in Codul fiscal dar ar fi vorba de vinul clasic - accizabil este vinul asa numit spumant sau sampanie) nu trebuie sa platiti accize. Nici ca antrepozit fiscal nu trebuie sa platiti accize pentru vinul linistit. In ambele situatii obligatiile dvs. constau in depunerea la autoritatea vamala teritoriala a unor declaratii si situatii lunare referitoare la productie. Bineinteles va trebui sa respectati legislatia fiscala in ceea ce priveste celelalte obligatii la bugetul de stat ( TVA, impozit pe profit, contributii la sanatate, etc.) asa cum se prevede pentru orice societate comerciala. Pentru autorizare va recomand sa va adresati autoritatii vamale teritoriale in a carei raza de competenta se afla sediul societatii dvs.
~ final discuție ~