avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata apa rece si apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata apa rece si apa calda

Buna ziua,

fetita mea este la facultate in un alt oras si in apartament nu lociueste nimeni. Mai vine a casa o data la o luna sau la 2 luni cand isi incalzeste doar mancarea.
In luna noiembrie a venit administratorul si a citit apometrele de apa rece si apa calda. A spus ca nu poate sa platesc doar apa calda si apa rece ca trebuie sa ma puna la intretinere 1 persoana pe luna noiembrie, cand toate persoane au consumat f. multe gaze iar in apartament eu am stat doar 2 zile cand eu nu am gatit. Nu inteleg de ce statul roman ne impinge sa facem foarte multe sacrificii ca sa ne punem instalatie proprie cand in afara tarii este interzis pentru ca se polueaza f. mult. Nu mai bine ar fi ca sa se pune un contoar si la gas si fiecare sa plateasca in functie de ce consuma.
Nu inteleg de ce eu tb sa platesc gazele si pentru altii.
Va multumesc si va doresc multa sanatate.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:50, 19 Noiembrie 2013
In conditiile in care dv aveti comunicat la administratie ca apartamentul nu este locuit,
pretentia impunerii unei persoane constituie abuz
Sesizati oficial presedintele de asociatie
Va multumesc si va doresc multa sanatate si toate cele bune.
valentina792013 a scris:
Nu inteleg de ce statul roman ne impinge sa facem foarte multe sacrificii ca sa ne punem instalatie proprie cand in afara tarii este interzis pentru ca se polueaza f. mult. Nu mai bine ar fi ca sa se pune un contoar si la gas si fiecare sa plateasca in functie de ce consuma.

Am preluat acest pasaj pentru ca in el este o contradictie logica.
Daca suntem indemnati sa ne "punem instalatie proprie" este tocmai pentru ca "fiecare sa plateasca in functie de ce consuma".
Adica este foarte corect ca fiecare sa plateasca atat gaz cat consuma si aceasta se poate realiza daca fiecare ar avea contorizare separata, facturare separata... Nu cred ca instalarea de contoare individuale si plata separata a gazului ar fi interzisa undeva in lume, ori aceasta ar fi cauza unei poluari suplimentare fata de alte activitati poluante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e modul de calcul pt. apa calda si caldura la un bloc cu centrala termica cornelusha cornelusha Buna seara, Va rog, stie cineva care e modul de calcul pentru apa calda, caldura si masinile de gatit( aragazuri)? Toate trei sunt conectate la un singur ... (vezi toată discuția)
Despre pierderile de acm(apa calda menajera)... ndan57 ndan57 :sorry:firesc este sa nu se impute si celor cu CT si chiar celor debransati de la sistemul centralizat. In cadrul asociatiei o persoana care implemenreaza un ... (vezi toată discuția)
Impartirea facturii de incalzire - centrala de bloc zdnicol zdnicol Am o nelamurire si va rog frumos sa ma ajutati. Asociatie de proprietari are 2 contoare de gaz: unul pentru bucatarie si celalalt pentru incalzirea apei calde ... (vezi toată discuția)