intr-un proces civil latura a penalului art 178 alin 1 si 2 / art 184 alin 1,2,3,4, partile vatamate cer daune morale si materiale asiguratorului existent . Intr-un inscris formulat de partea vatamata [fiul decedatului ] spune asa citez : la producerea accidentului cand a decedat tatal meu eram in anul doi de facultate si eram in intretinerea lui si cerem instantei sa oblige inculpatul la despagubirea partii vatamate [ fiul decedatului ] la plata ce se cuvenea [ partii vatamate care era in intretinerea decedatului ] ,pana la terminarea facultatii. Din surse am aflat ca partea vatamata lucra ca sofer pe perioada cat cere el despagubiri .Intrebare : daca avocatul cere in instanta aducerea unei fise fiscale a decedatului pe perioada cat a lucrat se poate vedea daca avea in intretinere pe fiul lui ? sau ce se poate cere in instsnta un act doveditor sa ateste ca era in intretinerea decedatului pe perioada cat a lucrat . Daca totusi instanta accepta revendicarile partii vatamate si inculpatul are un salariu net de 741 lei si avand in intretinere si pe sotia lui neputand sa faca fata revendicarilor partii vatamate instanta va tine cont de aceasta ?
Sa ne lamurim..
Latura civila a procesului penal, vizeaza asa cum ati spus si dumneavoasta doua componente.
Daunele materiale, care cuprind prejudiciul material efectiv, cauzat prin accidentul de circulatie dar si ca urmare a decesului victimei, in care intra pagubele autoturismului, obiectele persoanle ale celui decedat, cheltuielile de spitalizare si sau imormantare si de ce nu suportul financiar oferit de victima partii vatamate.
Daunele morale se circumnscriu suferintelor psihice ale partilor ori partii vatamate, care poate solicita o suma de bani apta sa aline suferinta cauzata de decesul victimei si in masura sa ajute partea vatamata sa treaca mai usor peste aceasta perioada.
Vizand latura civila, se pot administra orice inscrisuri in sustierea actiunii.
Proces cu daune!
SavaAndra
Buna ziua , ma numesc Andra si am doua intrebari in legutura cu un proces in care sunt parte civila. In sept 2013 tatal meu a fost lovit de un autoturism in ... (vezi toată discuția)