avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere-Poprire pe salariu- Executor Judecatoresc
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere-Poprire pe salariu- Executor Judecatoresc

Buna seara,
am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat, in legatura cu o executare judecatoreasca de infiintarea popririi pe salariu a unui imprumut bancar ( imprumut de consum) din 2008, nu s-a achitat imprumutul in totalitate si acum s-a trezit cu instiintare de poprire pe salariu. Se preteaza sau nu medierii? daca da, rog cateva indicatii.

multumesc
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 07:32, 21 Noiembrie 2013
Faptul ca persoana respectiva are acum poprire pe salariu, este urmarea platilor datorate catre banca si in consecinta nu constituie un conflict ca sa poata fie supus medierii.
Banca (creditorul) si debitorul poprit nu au ce negocia (obiectul conflictului??) in mediere. Compania angajatoare trebuie sa retina lunar suma stabilita si sa o vireze creditorului. Numai in cazul in care compania incalca art.728 si 729 din codul de procedura civila, se poate propune o mediere pentru a se solutiona rapid problema, ori actiune in instanta daca nu exista deschidere pentru negociere.
Eu opinez că este posibil, întrucât medierea este posibilă inclusiv în etapa executării silite. Ar putea să fie întocmită o înțelegere cu creditorul, o reeșalonare, ceva.Nu se știe niciodată.
Eu am avut o solicitare chiar într-o situație în care există deja o licitație pe imobil. Încă nu am acceptat, dar, dacă aș face-o, câtâ vreme creditorul ar fi receptiv, cred că ar fi posibilă medierea.
Birou -de-mediere si legally_aid,
Aveam nevoie de a 2-a opinie, Doamnelor Va multumesc frumos pt raspunsuri, exact de la dvs le-am asteptat, va multumesc inca o data foarte mult, in consecinta, voi refuza medierea deoarece chiar nu am ce negocia, executorul a prezentat toate actele angajatorului,
- titlul executoriu - hotarare judecatoreasca, ctr de credit,
- hotararea judecatoreasca de incuviintare a executarii.
- adresa de executare.
- hotararea de investire.etc.
il voi sfatui pe client sa faca o contestatie in anulare la dobanda si penalitati, sa o depuna la judecatorie.
Firma unde lucreaza este obligata sa infiinteze poprirea, iar daca angajatul are obiectiuni la adresa de infiintare a popririi si documentele ce insotesc adresa, poate fomula contestatie la executare in 15 zile. Sa discute cu exectorul pentru modalitatea de plata, reesalonare etc.
Cu stima.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Birou de Mediator Tatiana Calaras, Mediator
tatianac a scris:


il voi sfatui pe client sa faca o contestatie in anulare la dobanda si penalitati, sa o depuna la judecatorie.
Firma unde lucreaza este obligata sa infiinteze poprirea, iar daca angajatul are obiectiuni la adresa de infiintare a popririi si documentele ce insotesc adresa, poate fomula contestatie la executare in 15 zile. Sa discute cu exectorul pentru modalitatea de plata, reesalonare etc.
Cu stima.


Il "veti sfatui" in calitate de mediator care "refuza medierea" pentru ca "nu are ce negocia"?

Sunt usor derutata din mai multe motive, pe care va rog sa ma acuzati ca le enumar desi ati aflat deja unicele pareri care va interesau. Ce-i drept, respect enorm, la randul meu, opiniile colegelor noastre, iar ele cunosc acest lucru :bow:

Spun ca sunt derutata pentru ca:
1. In calitate de mediator, nu as merge pe varianta de "refuz", ci, mai degraba, pe cea de indrumare a partii care mi se adreseaza spre un alt profesionist sau for (mediator dispus sa incerce medierea in cazul respectiv, avocat, notar, instanta, Cele Sfinte, etc.)
2. Ati formulat in graba, sunt convinsa, dar sa nu ramana cititorii cu o impresie eronata; partile sunt cele care negociaza, iar mediatorul asista, neutru si impartial, negocierea lor.
3. Stiu ca nu ati fost mediator in speta respectiva, dar iarasi cititorii ar putea ramane cu impresia ca daca mediatorul nu ii ajuta cu medierea, le poate oferi consultatii in alte specialitati, respectiv cele juridice, medicale, cadastrale, astrale, s.a.m.d. Mediatorul nu are calitatea de a da sfaturi juridice, chiar daca are competente si in acest domeniu. Nu e neaparat un conflict de interese, nu s-a semnat contract, dar nu e in acord cu principiile profesiei de mediator. Pe astfel de considerente, clientii ar putea cauta doar mediatori care sa ii poata consilia si in alte domenii, conexe sau nu medierii. Eu, una, ma feresc sa dau orice fel de sfaturi si prefer sa indrum catre profesionisti in domeniul in care persoana are nevoie de consiliere, chiar daca aceasta ar putea fi frustrata, in prima faza, de faptul ca, stiind ca am si formatie juridica, spera sa beneficieze de cunostintele mele in domeniul respectiv. Cand cineva vine la mine, mediator_comeaga, raman mediator fata de ea pana iese pe usa. Desi ma pricep si la altele in afara de mediere... Sigur, e doar parerea mea, poate gresesc. Fiecare abordeaza diferit profesia.

Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
mediator_comeaga, utilizator
Doamna, ma simt vinovata pt exprimare, asa cum ati mentionat si dvs., am facut-o in graba, imi cer scuze, in acelasi timp am scris ca voi "sfatui "clientul sa faca contestatie( asistat de un avocat), deci l-am indrumat catre un alt profesionist.
Sigur ca nu i-am spus clientului ca il "sfatuiesc" si nici ca il "refuz" . M-am grabit intr-adevar, imi tratez clientii cu respect si profesionalism respectand statutul si legea medierii. Dar aveti dreptate, exprimare gresita, accept mustrarea.

Referitor la cele doua raspunsuri asteptate de mine, da, sunt vinovata, ma bazam pe raspunsul celor doua doamne si le multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Birou de Mediator Tatiana Calaras, Mediator

Alte discuții în legătură

Retinere salariu si desfacere contract de munca ContSters303048 ContSters303048 buna ziua am un credit la care sunt restanta,m-am trezit ca mi s-a oprit tot salariu fara o hotarire judecatoreasca ,cind m-am dus sa cer explicatii dl ... (vezi toată discuția)
Cum sa obtii tot ce iti doresti in cadrul unui proces de mediere ? Mediator_Bucuresti Mediator_Bucuresti Medierea este o negociere asistata de un profesionist in gestionarea eficienta a conflictelor ? Mediatorul . Tot ce trebuie sa faci la mediator este sa ... (vezi toată discuția)
Avocat - procedura informare mediere adi_09 adi_09 Avocatul care realizeaza procedura informarii poate asista/reprezenta partea in proces ? (vezi toată discuția)