Buna ziua ... Tatal meu are 1 an si jumatate de cand a murit si noi nu am facut succesiunea pentru apartament si pentru masina ... Vrem sa trecem tot pe numele mamei, suntem 2 frati. Imi puteti spune daca dorim sa facem doar succesiunea pentru masina ca sa fie trecuta pe numele mamei se poate ? Sau trebuie sa le facem pe amandoua odata. Si puteti sa imi spuneti cam cat costa succesiunea la masina ?
Dupa dezbaterea succesiunii, cota-parte din dreptul de proprietate, odata individualizata, poate fi transmisa catre un succesibil, cu titlu oneros sau cu titlu gratuit.
Transmiusiune dreptului de proprietate poate avea loc chiar daca nu este sistata starea de indiviziune prin partaj.
Dezbaterea succesorala, operatiune finalizata prin emiterea certificatului de mostenitor, care reprezinta titlu de proprietate, poate avea loc chiar daca o persoana nu este prezenta
Instrainarea bunului indiviz, in materalitatea sa, poate fi facuta numai daca exista acordul de vointa al tuturor coproprietarilor, respectand regula unanimitatii.
( cota-parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata, prin act autentic, existand acordul de vointa al proprietarului ).
Succesiunea este deschisa prin moarte.
Dezbaterea succesiunii in termen de 2 ani de la deschiderea acesteia (adica de la deces) va scuteste de plata impozitului de 1%.