avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune ...

Buna ziua ... Tatal meu are 1 an si jumatate de cand a murit si noi nu am facut succesiunea pentru apartament si pentru masina ... Vrem sa trecem tot pe numele mamei, suntem 2 frati. Imi puteti spune daca dorim sa facem doar succesiunea pentru masina ca sa fie trecuta pe numele mamei se poate ? Sau trebuie sa le facem pe amandoua odata. Si puteti sa imi spuneti cam cat costa succesiunea la masina ?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:46, 20 Noiembrie 2013
Dupa dezbaterea succesiunii, cota-parte din dreptul de proprietate, odata individualizata, poate fi transmisa catre un succesibil, cu titlu oneros sau cu titlu gratuit.

Transmiusiune dreptului de proprietate poate avea loc chiar daca nu este sistata starea de indiviziune prin partaj.

Dezbaterea succesorala, operatiune finalizata prin emiterea certificatului de mostenitor, care reprezinta titlu de proprietate, poate avea loc chiar daca o persoana nu este prezenta


Instrainarea bunului indiviz, in materalitatea sa, poate fi facuta numai daca exista acordul de vointa al tuturor coproprietarilor, respectand regula unanimitatii.

( cota-parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata, prin act autentic, existand acordul de vointa al proprietarului ).

Succesiunea este deschisa prin moarte.

Dezbaterea succesiunii in termen de 2 ani de la deschiderea acesteia (adica de la deces) va scuteste de plata impozitului de 1%.




Succes.


Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare pamant andreimihai1969 andreimihai1969 Eu si fratele meu am facut succesiunea dupa decesul parintilor pe o casa si 5 ha teren agricol,eu vreau sa vind partea mea de pamant agricol se poate sa fac ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cu 4 mostenitori- unul nu doreste vanzarea anaabutoaiei anaabutoaiei As dori sa stiu daca intr.-un titlu de proprietate sunt patru mostenitori : se poate vinde proprietatea daca unul din ei un vrea acest lucru si un semneaza ... (vezi toată discuția)
Proprietate in indiviziune lucia10 lucia10 As vrea sa stiu daca pot vinde o casa fara acordul cumnatei mele. Mentionez ca eu am 5/8, cumnata mea 3/8. Daca nu, ce solutii ar fi ? Va multumesc (vezi toată discuția)