avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... redurecerea programului de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

redurecerea programului de lucru

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa iau o hotarare.
Am o societate - pensiune turistica, care inca nu are activitate pentru ca nu am obtinut inca autorizatia de functionare. De 7 luni Sc are un angajat = muncitor, care a lucrat la amenajarea pensiunii. Am cam terminat treaba si pentru k noi nu obtinem inca profit, am vrea sa reducem putin plata contributiilor catre stat. Am citit discutiile de pe forum si cea mai buna idee mi se pare reducerea programului de lucru la 4 ore.
Intrebari:
1. se poate reduce programul la 2 ore pe zi?
2. in afara de act aditional la CIM care se depune la ITM ce altceva mai trebuie facut?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 16:59, 3 Aprilie 2009
Puteti reduce programul de la 8 la 2 ore /zi printr-un act aditional semnat de ambele parti si inregistrat la ITM
=D>
Cum se calculeaza salariul in cazul asta?
Pai cat ii dadeati pana acum impartit la 4. Puteti sa ii dati si mai mult, ca nu se supara sigur salariatul. NU mai trebuie sa faceti altceva in afara de inregistrarea actului aditional la ITM
Oricum , salariul brut pentru un program de 2 ore/zi nu poate sa fie mai mic de 150 lei.
Pai presupunem ca ii dadea 600 lei, nu?:)

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza salariul minim noiembriesm noiembriesm Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti care este formula de calcul pentru salariul minim obligatoriu pentru o persoana cu CIM de 2 ore pe zi. (vezi toată discuția)
Pensionar angajat cu program fractionat simonalba simonalba Buna ziua, Am o problema cu un pensionar angajat cu CIM, program fractionat 4 ore/zi, functia inginer constructor (studii superioare +atestat) si salar brut ... (vezi toată discuția)
Salar minim pe economie oana aniela oana aniela Va rog sa mi spuneti daca s a modificat salariul minim pe economie, Multumesc (vezi toată discuția)