avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionar angajat cu program fractionat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionar angajat cu program fractionat

Buna ziua,
Am o problema cu un pensionar angajat cu CIM, program fractionat 4 ore/zi, functia inginer constructor (studii superioare +atestat) si salar brut de 370 lei la data angajarii 07.11.2006.
De la ITM mi-a s-a spus ca nu cprespunde functia cu salariul, si ca trebuie facute acte aditionale cu modificarile de salar , incepand cu data angajarii (07.11.2006) pana la zi.
Va rog sa imi spuneti cum s- a modoficat salariul in cazul de mai sus. Si daca in urma modificarilor trebuie sa rectific statele de plata si implicit toate declaratiile (cas, sanatate, itm)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 24 Februarie 2009
Fiind un contract de munca in timp partial cu npatrui ore trebuie sa aveti in veedere contractul colectiv de muna unic la nivel national sau cel mde ramura care prevede si cit este minim de salariu pe ora, caci mu trebuie neaparat sa fie 4 ore ci si mai putin. Daca cele patru ore dau mai mult decit ati convenit faceti un act aditional cu nuoa suma pe care sa o platit angajatului si implicit contributiilr pentru acesta
De la 01.01.2007 salariul minim brut pentru studii superioare era de 880 lei pentru un program de 8 ore/zi.
De la 01.01.2008 salariul minim brut pentru studii superioare era de 1000 lei pentru un program de 8 ore/zi.
De la 01.10.2008 salariul minim brut pentru studii superioare era de 1080 lei pentru un program de 8 ore/zi.
De la 01.01.2009 salariul minim brut pentru studii superioare este de 1200 lei pentru un program de 8 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare studii superioane alexa23 alexa23 Buna seara! Am si eu o nelamurire:">, ce spune legislatia in vigoare referitor la salariul celor cu studii superioare?Daca respectivul este incadrat pe o ... (vezi toată discuția)
Salriu minim de 440 ron???? paladan paladan astazi la ITM mi s-a comunicat ca salariul minim pe economie este de 440 ron incepand cu 1.01.2007. Acum cateva zile m-au pus sa fac act aditional de marire ... (vezi toată discuția)
Salarizare cadre de conducere noiklosa noiklosa Buna ziua, Stiu ca exista undeva ceva prevazut despre faptul ca salariul minim pe economie este mai mare pentru cei cu functii de conducere, sau care ocupa ... (vezi toată discuția)