avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare studii superioane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare studii superioane

Buna seara!
Am si eu o nelamurire:">, ce spune legislatia in vigoare referitor la salariul celor cu studii superioare?Daca respectivul este incadrat pe o functie ce nu necesita studii superioare si totusi angajatul le are,cu ce salariu poate fi incadrat?

Si care este salarul minim pentru un economist?Am trecut de primul interviu si nu stiu la negocierea salariului cum sa procedez.:oops: Am absolvit anul acesta facultatea iar interviul este la o firma de productie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: alexa23 , utilizator 20:02, 22 Septembrie 2008
Salariul minim brut pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare, este de 1080 lei incepand cu data de 01.10.2008 si de 1200 lei incepand cu data de 01.01.2009.
Daca nu necesita studii superioare, atunci se aplica coeficientul 1.2 la salariul minim brut pe tara, adica la 540 incepand cu 01.10.2008 (acum fiind de 500 lei). Dar nu cred ca mai exista prin tara asa salarii.
Pentru studii superioare coeficientul este 2, aplicat la min.brut pe tara, adica 1000lei acum si 1080 lei cu 01.10.2008.
Dvs. doriti sa va faceti o idee despre ce sume se practica in breasla ca si salariu?
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane
Daca doriti o negociere decenta cu viitorul angajator, sugeratii ca nu sunteti de minim pe economie.Cel putin pretindeti minim studii superioare, indiferent de profilul societatii.
Vorbind de sectorul privat, stim cu totii ca economistii au salarii bune indiferent de profilul societatii. Avand in vedere ca nu aveti experienta foarte multa, pe "piata" salariul pentru un economist incepator este intre 1.200 - 1.500 lei.
Cand se ajunge la subiectul salariu intrebati care este nivelul salariului pentru un astfel de post in cadrul companiei respective. Vor spune putin mai putin decat ofera in realitate si ei stiu ca dvs veti cere cu 100 - 150 mai mult decat suma pe care o veti accepta. Incercati sa vedeti pe langa salariu ce beneficii aveti: bonuri de masa, prime de sarbatori, prime de concediu, excursii platite de firma, etc. Se poate intampla ca salariul sa nu fie foarte motivant, dar sa aveti beneficii motivante.
Mult noroc!
Eu nu recomand intrebarea cu nivelul salariului precaticat in societate, este ca si cum ai intreba cat imi dai atata vreau. Ideal ar fi daca aveti posibilitatea de a va interesa despre nivelul de salariazare practicat in societate in alta parte.
Eu reconad o discutie de genul ce atributii exacte va revin, care sunt resonsabilitatile, volumul de munca si cui veti fi subordonat, fiind vorba de societate productiva veti avea un volum mare de documente de inregistrat, este posibil sa aveti de calculat pret de prodictie, de vanzare.................si este bine sa va ganditi care ar fi salariul minim pentru care v-ati ridica dimineata din pat la care mai adaugati ceva la care ati putea renunta.

Alte discuții în legătură

Care este salariul minim pe economie? 500 sau 540sau 570 sau media data de ins.nat.de statistica? cristibelean cristibelean Probleme care incep sa ne framante in urma discutiei cu organe de control de la ITM: salariul minim trebie sa fie cel stabilit de contractele de munca la nivel ... (vezi toată discuția)
Astept urgent raspuns mariile de salarii cu 1 februarie 2013 sofiapaula sofiapaula Buna ziua, Din tot ceea ce am citit pe formuri si la care nu sunt dumerita daca coeficientii indexare salariu minim incepand cu 2013 -nu se mai aplica?este ... (vezi toată discuția)
Pensionar angajat cu program fractionat simonalba simonalba Buna ziua, Am o problema cu un pensionar angajat cu CIM, program fractionat 4 ore/zi, functia inginer constructor (studii superioare +atestat) si salar brut ... (vezi toată discuția)