avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Copii la scoala, raspunderea parintilor
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Copii la scoala, raspunderea parintilor

Buna seara!As avea o intrebare:copilul meu de 11 ani fiind in pauza la scoala,in sala de clasa,ar fi strigat sau suflat la un coleg in ureche. Acesta mergand acasa a povestit mamei, care l-a dus la doctor,care consultand-ul s-a constatat ca ar auzi momentan in proportie de 20% cu acea ureche. Binenteles ca am sunat parintii sa vad ce se intampla de fapt, care dupa mai multe,,vorbe" imi spune sa-i achit medicatia copilului care se duce undeva intre minim 3-6 luni. Dupa cate m-am interesat,este doar partiala si mi se pare normal sa primesti o palma peste ureche sau sa-ti urle careva sa ai ,,vijelie"in acea ureche, cum mi s-a descris simtomele.
Intrebarea mea este: Este posibil ca parintii avand un copil in sala de cursuri sa fie tot ei vinovati daca se intampla asemenea evenimente...sau ma rog,asemanatoare? Ma poate obliga sa-i platesc acea medicatie pe timp de 6 luni sau sa ma dea in judecata cerand daune? Ce pot suferii ca parinte de pe urma evenimentului si eventual copilul meu? Acuma sincer,in asemenea situatie,de unde stiu eu ca nu a fost si inainte cu acei 20%,ca de auzit aude,la doctor de urechi nu au fost in viata lor. Totusi ce ar fi de facut?
Nu de alta,dar m-am cam saturat sa dau nas cu asemenea ,,persoane",care merg doar la avantaj material. Astept un raspuns de la dvs.,multumesc si o seara placuta. Vali K.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:29, 22 Noiembrie 2013
Nu dvs. ca parinte aveti raspundere in acest caz. Chiar daca intr-adevar se dovedeste ca problema cu urechea este cauzata de fapta copilului dvs., va raspunde profesorul de serviciu de la scoala din acea zi, pentru ca respectivul profesor avea obligatia de supraveghere a minorilor (elevii din scoala).
Deci inseamna ca daca ridica pretentii materiale,sigur ma pot sustrage in a le platii?Nu de alta,dar m-a amenintat ca merge la director si sigur il exmatriculeaza...asta daca nu-i scade nota la purtare[fiului meu]+ca ma da in judecata ca ii ramane copilul surd de o ureche,ca mi-a batut apropo-ul ca un vecin de-al sau a luat 5000 euro pt. o palma.Dar acuma sa fim seriosi...cat de tare a putut din joaca lor sa-i strige in ureche,fiind in sala de clasa?Deci,sa inteleg ca as putea chiar eu sa merg la directorul scolii sa reclam incidentul fara a avea de suferit eu ca parinte sau copilul meu?Nu de alta dar stau ca pe ace de o saptamana ca nu stiu unde se va ajunge!Multumesc,o seara placuta!
O puteti inregistra pentru santaj si cu acele probe depuneti o plangere la politie
Inca chiar nu ar fi vorba de asa ceva,doar m-a avertizat ca pe luna costa medicatia undeva in jur la 80 ron,minim 3 luni,dupa care nu stiu care din medicamente trebuie sa le ia in continuare minim 6 luni.Periodic la 14 zile se face consult la medic cu nu stiu ce aparat.Am vrut sa-i dau pe prima luna dar sa,,sucit" si a zis ca nu imi ia nici un ban pana la sfarsit sa vada ce se intampla cu copilul,daca ii revine in totalitate auzul...daca nu,....cine stie la ce sa ma astept din partea lor.Situatia cel putin din punctul meu de vedere ar fi cam asa:odata ce intra un copil [minor]pe poarta scolii....orice se intampla[batai,furturi,distrugeri,etc]sunt de vina ce-i din scoala[supraveghetori,profesori de serviciu,sau mai stiu eu pe care cade vina pana la urma].Odata iesit pe poarta scolii,....orice ar face[fiind minor]parintii sunt trasi la raspundere.Eu asa am invatat si asa mi s-a spus si de catre alte persoane.Daca nu am dreptate,rog sa ma contraziceti.eu sincer m-as bucura sa fie sanatos si sa nu mai fie probleme,..dar pana una alta si acel,,tratament" costa destul de mult pt. buzunarul unui muncitor care lucreaza in fabrica pe 3 schimburi ,la norma.Multumesc de raspunsuri,o seara placuta.Totusi m-am linistit putin,ca sa zic asa.
Ar trebui sa discutati in liniste cu parintii acelui copil si sa vedeti ce e de facut. Nu va bazati pe faptul ca va raspunde scoala, ca nu e asa. N-ar trebui sa va sustrageti de la asumarea raspunderii pentru fapta copilului, sunteti parintele lui.
Orice fapta ar savarsi, sa va ganditi ca nu-i invata profesorii sa o faca.
Profesorul de serviciu raspunde de holuri si curtea scolii, nu clasa, nu wc.

Alte discuții în legătură

Profesor ce umilește constant copiii în timpul orelor Vandelay Vandelay Bună ziua, Ce strategie legală îmi recomandați să abordez în situația în care unul dintre profesorii copilului meu își bate joc și îmi umilește ... (vezi toată discuția)
Accident la scoala in tipul pauzei miki78sandu miki78sandu am o problema grava cu copilul meu, a fost accidentat la ochi de un un copil in timp ce si lua masa in curtea scolii sub un copac.Accidentul a fost atat de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui minor sub 14 ani Josephiine Josephiine Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Un minor terorizeaza o scoala gimnaziala. Are sub 14 ani si a fost dus de mai multe ori la ... (vezi toată discuția)