avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Profesor ce umilește constant copiii în timpul orelor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Profesor ce umilește constant copiii în timpul orelor

Bună ziua,

Ce strategie legală îmi recomandați să abordez în situația în care unul dintre profesorii copilului meu își bate joc și îmi umilește copilul în mod constant în timpul orelor? Sunt mai mulți părinți ca mine, cu copii care suferă la școală în același mod din cauza acelui profesor.

Copiii sunt la gimnaziu.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2022
Vandelay, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:38, 14 Octombrie 2022
Primul pas este o plangere la conducerea scolii.
Daca nu se intampla nimic... plangere la inspectorat, minister...

Toate plangerile sa fie in scris si semnate de toti parintii ce au aceasta problema.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar dacă lucrurile sunt suficient de grave plângere penală pentru hărțuire, rele tratament aplicate minorului, abuz în serviciu, în funcție de natura exactă a faptelor.

Bine, în funcție de datele exacte ale cazului, puteți încerca o primă discuție chiar cu profesorul respectiv. La mine, când eram în clasa I și mă hărțuia un bibliotecar care ne supraveghea la semiinternat, a funcționat. S-a dus tata, a discutat cu el, i-a explicat că vor fi niste consecințe și s-a potolit. E adevărat, nu recomand argumentele pe care le-a folosit tata (avea 1,86 m și era sculptor cioplitor în piatră, deci avea mâna grea și sigur a folosit asta în discuție)., dar se pot folosi chiar posibilele consecințe legale.

Ionut.ion a scris:

Primul pas este o plangere la conducerea scolii.
Daca nu se intampla nimic... plangere la inspectorat, minister...

Toate plangerile sa fie in scris si semnate de toti parintii ce au aceasta problema.

Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2022
Alexandru Surcel, Avocat
Primul pas ar fi sa-l inregistreze copilul si colegii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trauma copilului la divort monika23 monika23 :((CUM SE POATE EVITA TRAUMA DE ZI CU ZI A COPILULUI CARE SUPORTA ACTIUNEA DE DIVORT INSOTITA DE AMENINTARILE TATALUI ? (vezi toată discuția)
Șicane, amenințări și atitudine nepotrivită față de mama copilului: sunt interesată de toate legile și normele cu privire la hărțuirea psihologică între părinți planurinoi planurinoi Buna ziua! Sunt interesata de toate legile si normele cu privire la hartuirea psihologica intre parinti, mai exact atitutinea unui tata asupra unei mame. ... (vezi toată discuția)
Agresata verbal, umilita in public, amenintata alesia18 alesia18 Buna seara. Am o problema care ma framanta cu adevarat. De asta vara o vecina pretinde ca am o relatie cu sotul ei. Prima data cand a venit la mine m-a jicnit ... (vezi toată discuția)