avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar

Am si eu 1 intrebare :)
Situatie ipotetica:

- am facut un credit la o banca pentru achizitionarea unei masini, iar o prietena de familie a girat pentru mine. Toate bune si frumoase pana cand acum cateva zile, primesc un telefon de la ea, ca a primit o citatie pentru faptul ca a girat pentru mine, pentru plata ratelor restante de catre mine, in care aparea ca i se va opri din salariu acea suma.
M-am intalnit cu ea, i-am aratat ca pana la acel moment aveam platite toate ratele bancare si ca nu era cum ziceau cei de la banca.

Din moment ce as avea toate chitantele ca am platit, daca as vrea sa-i actionez in judecata care ar fi temeiul legal?

Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:18, 21 Noiembrie 2013
Pana girantul va primi o citatie de executare silita este cale lunga, banca se indreapta in primul rand impotriva celui care a primit creditul si apoi impotriva girantului, astfel ca veti avea suficient timp sa clarificati situatia daca aveti dovada achitarii tuturor ratelor.
Credeti ca veti primi daune morale din partea bancii daca ii veti actiona in judecata? Timp si bani pierduti.
Nu stiu pe ce va argumentati d-la Cyan, dar exista in toate contractele de garantie o renuntare la beneficiul discutiunii. executarea silita se porneste concomitent pe toate garantiile.

Le puteti face o plangere la ANPC, e tot ce puteti face. Despagubiri nu veti primi pentru asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema contract imprumut - girant cosmin8917 cosmin8917 Buna seara, In anul 2007 am girat un coleg coleg pt un contract de imprumut de la CAR. in anexa la contract privind girantul sunt doua clauze, respectiv ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant tinaa tinaa buna ziua. va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns cat mai urgent. eu sunt girant pt fostul sot la un credit de nevoie personale fara garantii. fostul sot ... (vezi toată discuția)
Am girat un credit iar acum banca imi cere executarea, ce pot face? daewoo daewoo La inceputul anului 2009 am girat o colega ptr contractarea unui credit la banca \"Bancpost\".In data de 11.11.2009 am primit prin posta o somatie de executare ... (vezi toată discuția)