avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere nerespectat de proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere nerespectat de proprietar

am nevoie,va rog de putin ajutor, intr-o problema. stau cu chirie, am contract de inchiriere si proprietarul locuintei mi-a cerut sa ma mut dar mi-a cerut sa ma mut intr-o luna de zile. mai intaii mi-a cerut sa fac tot posibilul sa ma mut in aceasta perioada dupa care cand i-am spus ca nu pot sa ma mut intr-o perioada de timp atat de scurta a trecut la amenintari cum ca ma da in judecata, face plangere penala, se muta cu mine etc. eu am contract de inchiriere pana in tomna anului viitor dar nu vreau sa stau atat daca nu vrea el. tot ce vreau este sa treaca sarbatorile si apoi ma mut. eu cand m-am mutat aici am stabilit verbal sa ma mut in doua trei luni de zile. acum el zice ca contractul pe care il avem facut la circa financiara este nul(nu stiu de ce zice asta) si ca vrea sa ia din casa canapeaua, patul, ca vine cu politia si ca ma da in judecata ptr. nu i-am platit chiria. chiria a fost platita lunar(nu am primit la mana din partea lui), la fel si intretinerea si toate utilitatile. cine are dreptate|? daca mai stau inca trei luni aici si el ma da in judecata ce se intampla? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters301351 , utilizator 06:07, 25 Noiembrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Nu va poate obliga sa plecati mai inainte de trecerea unui termen de 60 de zile de la data cand va notifica cu privire la denuntarea unilaterala a contractului.
daca intra in apartament, fara stirea dvs ii faceti plangere penala ptr tulburare de posesie.

deci tot ce mai pot sa obtin sunt in jur de 45 de zile. asadar contractul se poate rezilia unilateral.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Am zis 60 de zile. El trebuie sa aiba dovada notificarii dvs, in scris.... de la data aia aveti 60 de zile.
Este vorba de denuntare nu de reziliere. Rezilierea presupune culpa, denuntarea este un act de vointa al uneia din parti, independent de existenta culpei .
va multumesc foarte mult. am spus in jur de45 de zile pentru-ca el mi-a cerut verbal sa ma mut in urma cu 10 zile cred. am sa astept notificarea scrisa. va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
ContSters214341, utilizator
aveti grija sa aveti martori ca ati platit chiria. Probabil ca o sa spuna ca nu ati platit, ca sa va determine sa plecati.

Alte discuții în legătură

Neplata factura internet provider dani1989 dani1989 Buna ziua! Stau in chirie fara nici un act, mentionez ca proprietara are doar o copie de buletin de la mine. Acum 3 ani cand m-am mutat am avut nevoie de ... (vezi toată discuția)
Locuiesc cu chirie intr-o camera (apartament 4 camere), celelalte ... robert1972 robert1972 locuiesc cu chirie intr-o camera(apartament 4 camere..celelalte 3 camere fiind ocupate de alti chiriasi).din probleme de sanatate +probleme la locul de ... (vezi toată discuția)
Chirias agresat danirl danirl buna ziua am o mica problema . acum cateva luni am avut nevoie sa renovez apartamentul si am luat cu chirie pt 2 luni un ap cu 2 cam (buc) ap l-am inchiriat de ... (vezi toată discuția)