avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lnsolventa ONG
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lnsolventa ONG

Buna seara!
Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru insolventa uni ONG,care il trag asa dupa mine de 3 ani,cat platesc se acumuleaza dinou dobanzi si penalitati.
Datoriile provin din neplata imp.pe salarii,care de la sume infime,au ajuns 36.ooo lei din care 17.ooo penalitati.
Am tot incercat sa salvez situatia dar nu mai pot decat insolventa!
In insolventa se fac controale de la finante ;a ONG?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:22, 25 Noiembrie 2013
ONG-urile nu intra in insolventa.
Conf art 1 Lg 85/2006
(1) Procedura generala prevazuta de prezenta lege se aplica urmatoarelor categorii de debitori aflati in stare de insolventa sau de insolventa iminenta, cu exceptia celor prevazuti la alin. (2) lit. c) si d):
1. societatile comerciale;
2. societatile cooperative;
3. organizatiile cooperatiste;
4. societatile agricole;
5. grupurile de interes economic;
6. orice alta persoana juridica de drept privat care desfasoara si activitati economice.
(2) Procedura simplificata prevazuta de prezenta lege se aplica debitorilor aflati in stare de insolventa, care se incadreaza in una dintre urmatoarele categorii:
a) comercianti, persoane fizice, actionand individual;
b) asociatii familiale;
c) debitorii care fac parte din categoriile prevăzute la alin. (1) şi îndeplinesc una dintre următoarele condiţii:
1. nu detin nici un bun in patrimoniul lor;
2. actele constitutive sau documentele contabile nu pot fi gasite;
3. administratorul nu poate fi gasit;
4. sediul nu mai exista sau nu corespunde adresei din registrul comertului;
d) debitori care fac parte din categoriile prevăzute la alin. (1), care nu au prezentat documentele prevăzute la art. 28 alin. (1) lit. a)-f) şi h) în termenul prevăzut de lege;
e) societati comerciale dizolvate anterior formularii cererii introductive;
f) debitori care si-au declarat prin cererea introductiva intentia de intrare in faliment sau care nu sunt indreptatiti sa beneficieze de procedura de reorganizare judiciara prevazuta de prezenta lege
.
si ce solutie imi dati???
Ce fel de ONG sunteti?

In practica exista cazuri in care Tribunalul a admis intrarea in insolventa a unor ONG care desfasurau si activitati economice, in baza art 1 alin 1 pct 6 din Lg 85/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii iancu123 iancu123 o asociatie de proprietari poate da faliment conform legii 85/2006? (vezi toată discuția)
Insolventa sindicat gurgurica gurgurica Buna ziua, Federatia sindicala la care lucrez are un sindicat afiliat care nu a mai platit cotizatia lunara de foarte mult timp. Calculata, ... (vezi toată discuția)
Deschiderea procedurii insolventei in forma generala calinsb calinsb Apelez la amabilitatea Dumneavoastra in vederea unor lamuriri. Am avut o societate comerciala. Cine imi poate da detalii despre ceea ce inseamna \"Deschiderea ... (vezi toată discuția)