avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensie MApN timp de un an jumatate dupa deces, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensie MApN timp de un an jumatate dupa deces, recuperare de la mostenitori

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:

Tata a decedat in octombrie 2009. La 5 zile dupa deces am anuntat toate institutiile de care noi (copiii) stiam de ele:
- Centrul Militar Judetean Valcea, de unde am ridicat si ajutorul de deces
- BCR unde avea un credit pe 5 ani
- BCR Asigurari unde am deschis dosar de dauna
- BRD unde avea un card de credit
- Aviva Asigurari unde am deschis dosar de dauna.

Dosarul la BCR Asigurari si Aviva s-au rezolvat in februarie 2011. Ambele credite au fost acoperite. Am dovada de la BCR si BRD ca creditele sunt "stinse".

Insa, in decembrie 2010 am constatat ca MApN inca trimitea bani in contul de pensie al tatalui pe care il avea tot la BCR.

Deci, chiar daca am primit ajutor de deces banii de pensie tot veneau in contul BCR. BCR a retras in continuare ratele in lunile urmatoare pana a incasat valoarea politei.

Le-am trimis in februarie 2011 celor de la MApN notificare sa nu mai trimita pensia.

Acum cei de la MApN spun ca vor banii de la mostenitori. Am dezbatut succesiunea in martie 2011, dupa ce am rezolvat cu bancile.

De ce nu a fost suficienta notificarea la MApN pentru ajutorul de deces? Nu mi se pare corect sa platesc suma (un pasiv) de care banca nu m-a informat. Pe extrasul eliberat de BCR scrie, datorie 0.

Ce ma sfatuiti sa fac?

Cel mai recent răspuns: george68feb , utilizator 19:25, 29 Noiembrie 2013
Pai nu prea aveti ce face, trebuie sa dati banii respectivi inapoi. La urma urmei, cu ajutorul lor s-a stins datoria la banca.
Datoria s-a stins cu polita. Banii de pensie sunt in banca, insa banca a retras cateva rate din ei.

Banii as vrea sa-i dau, insa cum? Nu am acces la cont.

Pe de alta parte, de ce trebuie sa platesc eu pt Mapn? Comisionele bancii sa le suporte Mapn. Eu nu mi-am facut treaba sau Mapn?

In masa sucesorala nu s-a trecut acest cont pt ca la data dezbaterii sucesiunii in cont erau 0 lei. E posibil ca banca sa-i fi blocat.
La data dezbaterii sucesiunii nu existau datorii catre terti. Asta am vrut sa spun cu 0 lei in cont.
Faceti adresa la MApN si explicati situatia.
Am facut aceasta adresa in martie 2011 (de fapt, vreo 3,4 adrese) in care le-am explicat situatia. Asa au constatat ca trebuie sa se opreasca sa mai trimita bani aiurea.

Abia acum m-au contactat sa-mi spuna ca vor sa recupereze toti banii. Le-am spus ca trebuie sa faca adresa la BCR.

Ma gandesc ca, medierea ar fi o rezolvare pana in instanta, insa dansii solicita toti banii pe care, in opinia mea, nu-i corect sa-i recupereze. Nu sunt eu vinovat ca banca s-a folosit de banii lor avand in vedere ca, i-am anuntat de deces. Comisioanele bancii tot eu le platesc?

Neglijenta in institutia statului!

Mi-ar fi de ajutor orice mesaj.





Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare vioanca vioanca Sunt fiica unei pensionare militare de urmas. Din cate stiu ar fi trebuit sa primesc un ajutor de inmormantare pentru mama mea care a decedat pe 25 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormanare mamymeu82 mamymeu82 sotul meu a decedat de doua luni.pot sa primesc ajutor de inmormantare .sau dupa cat timp se poate depune cerere pentru ajutor de deces... (vezi toată discuția)
Ajutor deces mapn metisben@yahoo.com metisben@yahoo.com Tatăl meu a decedat în 04.02.2019 și a fost plt adj în cadrul MAPN. Mi s-a spus ca am dreptul la 4100 lei, la fel ca cei din civilie, deși pe site-ul ... (vezi toată discuția)