buna ziua.un minor este depistat fara bilet intr-un mijloc de transport in comun si este dat jos de controlor la prima statie.este corect?care este procedura in acest caz?X-(
Dvs ce ziceti, e corect ?
Cum sa circule fara bilet ? Vroiati sa fie dus la sectie daca nu avea acte, trebuia sa i se dea amenda sau cum anume credeti ca trebuia procedat ?
nu am sustinut ca este corect sa circule fara bilet.clar-intr-un fel sau altul trebuie sa plateasca.insa nici sa-l cobori intr-o statie necunoscuta nu mi se pare corect.dupa parerea mea,legal este sa-l duca la o sectie de politie,sa-l identifice,apoi parintele sa plateasca amenda stabilita.
facem un scenariu-daca in statia in care a fost coborat s-ar fi intamplat ceva rau cu acel copil?
Ceva rau se poate intampla si in statia in care trebuia sa coboare. Coborat mai devreme, il poate lua pe urmatorul daca tot nu ii e frica sa circule fara bilet.
Ce varsta are copilul ?
multumesc pt interes.copilul meu circula cu bilet.am avut o discutie contradictorie.pur si simplu am vrut sa stiu cum e legal sa se procedeze intr-un astfel de caz.ei trebuie sa stie la ce se expun in cazul in care circula fara bilet.aveti dreptate,un eventual necaz se poate intampla si in statia in care trebuia sa coboare.o zi excelenta!
Ca si procedura, nu se aplica diferit fata de majorul prins fara bilet. Cel ce nu are bilet este coborat din autobuz si i se intocmeste pv de contraventie, daca nu se poate legitima sau nu doreste, este invitat la cea mai apropiata sectie sau chemata politia la fata locului.
Totusi, cei ce controleaza tin cont ca e vb de un minor, de cele mai multe ori nu le dau amenda, dar nici nu ii poate lasa sa continue calatoria doar ca e minor.
Daca nu vor sa se supuna acestui risc, parintele sau copilul trebuie sa se ingrijeasca sa ii ia bilet.
Alte discuții în legătură
Amenda ratb.
tudorache_alyna
Buna ziua.
Azi am avut ghinionul sa fiu surprins pe linia troleibuz 85 fara bilet, pe distanta de 2 statii, de la M. Bravu la Autogara Obor. Iesisem de la ... (vezi toată discuția)