avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aplicare deductibilitate TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aplicare deductibilitate TVA

doua persoane fizice inregistrate in scopuri de TVA care nu au facut asociere in participatiune participa la o investitie. Vanzarile se incaseaza de ambele persoane in baza actelor notariale . Achizitiile sunt efectuate de ambii si furnizorii factureaza catre fiecare . Cum se procedeaza dpdv al TVA, cat este deductibil , se declara in decont sau nu? pentru simplificare procentul este de 50%pentru fiecare si au o conventie notariala in acest sens . Daca refactureaza intre ei 1/2 din achizitii trebuie sa le treaca in decont ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: lilicu , utilizator 11:40, 25 Noiembrie 2013
In cazul neasocierii prin participatiune nu se declara nimic prin decont. Totul de factureaza intre dvs si terta persoana ia TVa-ul se colecteaza sau se deduce din facturile de vanzare respectiv cumparare.
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2013
carmen01011958, moderator
in baza conventiei dintre cei doi, tva este deductibil in proportie de 50% din achizitii la care se adauga tva refacturat de celalalt.
se poate trece in decont ; la colectat 0, la dedus -numai tva deductibil( 50% din facturile de achizitii si tva aferent facturii emise de celalalt
multumesc
de exemplu -tva aferent achizitii de la furnizor 100lei -din care deductibil 50lei
-tva facturat de partener 30lei
total tva deductibil trecut in decont 50+30=80
tva colectat 0

sau a doua varianta tva deductibil 100+30=130 trecut in decont si tva colectat 50
rezultatul este la fel tva de recuperat 80lei
avand in vedere ca facturarea dintre ei nu este o livrare efectiva
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare utilitati chiriasi contabilitate ionela11 ionela11 Buna ziua, Pe ce cont se inregistreaza in cazul unei societati comerciale facturarea utilitatilor lunare catre chiriasi.....461 sau 758?firma care ... (vezi toată discuția)
Grup de firme: un salariat dintr-o firmă pleacă în delegație externă pentru o altă firmă din grup. cum refacturez biletul de avion, cu sau fără tva? miki72 miki72 Un salariat al firmei (alfa) pleaca in delegatie externa de afaceri pentru o alta firma din grup(beta).Ambele firme sunt din Romania si sunt inregistrate in ... (vezi toată discuția)
Refacturare combustibil si taxe drum ue Clara_Sapun Clara_Sapun O societate x din Romania are contract cu Shell si achizitioneaza combustibil, plateste taxele de autostrada cu cardul, ulterior Shell factureaza la socitatea ... (vezi toată discuția)