Sotul meu a mai avut inca doi frati, ulul dintre ei a murit in urma cu trei luni ( s-a spanzurat). Fratele care a murit a avut luat un imprumul pentru care celalalt frate a fost girant. Acum ii retine cumnatului mei ramas in viata o treime din salar pentru ca celalat nu si-a platit datoria( pai cum era sa o plateasca daca e mort?). Intrebarea mea este nu se poate face nimic pentru ca celalalt frate sa nu mai plateasca? Ok a girat dar a girat ca fratele lui, viu fiind, isi va platii datoria dar la moarte nu s-a gandit nimeni. Va rog sa imi raspundeti pentru ca as vrea sa il pot ajuta pe cumnatul meu sa nu mai plateasca pentru fratele lui mort.
I se retine in calitate de girant, a garantat ca va plati el daca fratele nu va plati indiferent de motiv. Cumnatul, la randul lui se poate indrepta impotriva mostenitorilor.
Vreti sa spuneti ca a girat asa in gluma, sau cum? A garantat faptul neplatii fratelui, indiferent de cauza pentru care nu se plateste creditul. O datorie trebuie platita, moarte datornicului nu scuteste de plata pe ceilalti debitori.
Daca fratele decedat a lasat bunuri mostenire si toti mostenitorii acestuia, copii, parinti sau frati, dupa caz, mostenesc datoria.
Mosteniri
olga2011
va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)
Mosteniri
ghindaf
situatia: casa cumparata cu contract vazare cumparare de la bunica catre noi proprietari: tata pe atunci casatorit cu mama mea si al 2 lea proprietar: fratele ... (vezi toată discuția)