avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retinere din salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retinere din salariu

Sotul meu a mai avut inca doi frati, ulul dintre ei a murit in urma cu trei luni ( s-a spanzurat). Fratele care a murit a avut luat un imprumul pentru care celalalt frate a fost girant. Acum ii retine cumnatului mei ramas in viata o treime din salar pentru ca celalat nu si-a platit datoria( pai cum era sa o plateasca daca e mort?). Intrebarea mea este nu se poate face nimic pentru ca celalalt frate sa nu mai plateasca? Ok a girat dar a girat ca fratele lui, viu fiind, isi va platii datoria dar la moarte nu s-a gandit nimeni. Va rog sa imi raspundeti pentru ca as vrea sa il pot ajuta pe cumnatul meu sa nu mai plateasca pentru fratele lui mort.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:15, 25 Noiembrie 2013
I se retine in calitate de girant, a garantat ca va plati el daca fratele nu va plati indiferent de motiv. Cumnatul, la randul lui se poate indrepta impotriva mostenitorilor.
Vreti sa spuneti ca a girat asa in gluma, sau cum? A garantat faptul neplatii fratelui, indiferent de cauza pentru care nu se plateste creditul. O datorie trebuie platita, moarte datornicului nu scuteste de plata pe ceilalti debitori.
Daca fratele decedat a lasat bunuri mostenire si toti mostenitorii acestuia, copii, parinti sau frati, dupa caz, mostenesc datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ghindaf ghindaf situatia: casa cumparata cu contract vazare cumparare de la bunica catre noi proprietari: tata pe atunci casatorit cu mama mea si al 2 lea proprietar: fratele ... (vezi toată discuția)
Dupa moartea sotului, sotia are dreptul la moștenirea lasata ... Papell Papell Dupa moartea sotului,sotia are dreptul la moștenirea lasata de parintii sotului?(acestia fiind căsătoriti la data decesului) (vezi toată discuția)