avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problemã garaj vs loc de parcare al blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problemã garaj vs loc de parcare al blocului

M-am mutat de curând într-un bloc unde nu există vreo parcre amenajată. Mai nou au refăcut trotuarele şi cei care parcau jumătate pe stradă - jumătate pe trotuar au trebuit să găsească locuri noi de parcare. Eu m-am dus cu a mea Fiesta în spatele blocului unde există şi 6 garaje.
Blocul are în spate un spaţiu verde îngrădit iar între gard şi uşa garajului există un spaţiu de să zicem 8/9 metri. În orice caz e spaţiu suficient să bagi maşina în garaj chiar dacă e o maşină lipită de acel gard.
Eu am parcat-o bineînţeles lipită de acel gard lăsându-le loc celor din garaj să iasă fără absolut nicio problemă. Cu alte cuvinte nu i-am tulburat cu nimic posesia lui.

Numai că tipul care are primul garaj a început să facă scandal că e proprietatea lui, să mut maşina că e calea lui de acces, că el a dat bani să se pună pietriş. Doar că mie mi se pare că acolo unde parchez e proprietatea comună a tuturor locatarilor.

Culmea :frantic: e că eu parchez în faţa garajului cu numărul 2, n-am absolut nicio legătură cu primul garaj.

Acuma eu mă tot iau în gură cu el dar m-am cam săturat. Am încercat să-i arăt că proprietatea lui se întinde pe suprafaţa garajului, iar eu trebuie să-i las liberă calea de acces, ceea ce am şi făcut.
Azi dimineaţă soţia a plecat la serviciu şi el era la garaj, a scos maşina şi a blocat-o să nu poată ieşi făcând iar scandal.

Legal eu ce pot să fac?
1. Ceea ce invocă el, că e proprietatea lui e neadăvărat. Dacă totuşi ar fi aşa atunci ar trebui conform Art. 560 Obligaţia de grăniţuire să-şi delimiteze proprietatea. Astfel eu aş şti că nu am voie să calc pe proprietatea lui.
2. Să zicem că eu "involuntar" mă proptesc cu maşina mea în a lui când mă blochează să ies din parcare ce se poate întâmpla. Drum public nu e, RCA am şi până la urmă nu eram atent domle, de unde să ştiu că matale blochezi intrarea ?!? B-)
3. Ce pot face legal ca el să termine cu scandalul şi să nu mai încerce să mă blocheze când ies din parcare ?!?
Invitati-l la o discutie, in weekend, la o cafea sau bere in felul urmator: "Domnule xulescu, suntem oameni civilizati si maturi, haideti sa vorbim despre situatia asta, poate ii gasim o rezolvare"
Nu cred ca e nevoie sa-l actionati in instanta pentru atata lucru...
Păi eu l-am luat calm iniţial. Loc este pentru toată lumea doar să ai bunăvoinţă şi să nu fi îngust la minte. Dacă ar fi să deranjez l-aş deranja pe cel de la nr.2 cu care m-am şi întâlnit în parcare şi nu mi-a zis nimic cum că l-aş bloca. E greu să convingi pe cineva că zăpada e albă.
aaa şi prin intermediul soţiei ne-a declarat război ...
Bun, urmatorul pas ar fi sa apelati la un intermediar cunoscut de ambele parti care sa arbitreze conflictul: administratorul de bloc sau presedintele asociatiei de proprietari, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, problema e in legatura cu blocarea accesului,locuiesc ... FaNnE FaNnE buna ziua, problema e in legatura cu blocarea accesului,locuiesc la bloc si la capatul aleei dintre blocuri se afla doua garaje care nu e problema nu sunt ... (vezi toată discuția)
Masina blocata de un vecin ContSters209690 ContSters209690 buna sera, incerc sa gasesc o solutie la o problema stupida. m-am mutat de 2 ani intr-un bloc, pana aici nimic neobisnuit.In seara aceasta am parcat masina , ... (vezi toată discuția)
Parcare in fata ferestrei de locuit mariacoman mariacoman Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am cumparat o locuinta la demisolul unui bloc nou construit.Dezvoltatorul vazand ca nu am masina mi-a promis ... (vezi toată discuția)