avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie inregistrare contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie inregistrare contabila

Buna ziua,

Va rog sa-mi trimiteti ( sunt incepator ) monografia pentru inregistrarea platii unui decont de cheltuieli in urmatoarea situatie
- un salariat a plecat intr-o deplasare ( sub 12 ore ) fara sa i se dea avans.
- la intoarcere a adus OD completat si cu bf pentru benzina pentru decontare in valoare de 50 lei.
- s-au facut calculele la sfarsitul lunii pentru consumul de benzina din care a rezultat ca suma de plata din bf se poate deconta.
- i s-a facut OP si i s-a achitat prin banca suma de 50 lei

Multumesc anticipat
-
-
Cel mai recent răspuns: Manuela Franciuc , Consultant fiscal 13:58, 25 Noiembrie 2013
Inregistrarea bonului fiscal:
%-401 50
6022 40.32
4426 9.68
sau in functie de duductibilitate ( 50 % pentru vehiculele rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv in scopul activiitatii economice cu o masa totala maxima autorizata care sa nu depaseasca 3500 kg):
658 - 401 25
% - 401 25
6022 20.16
4426 4.84

Plata furnizorului
401- 542 50

Decontarea bonului
542-581 50
581-5121 50

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli privind combustibilul ella_rad ella_rad buna ziua. am si eu o intrebare referitoare la inregistrarea unui bon de benzina. un bon de benzina in valoare de 124 lei din care tva 24 ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila achizitie carburati 50% deductibila getacatinca getacatinca Buna seara, Va rog sa-mi spuneti care sunt inregistrarile contabile pt achizitie carburanti cu deduct 50%, este corect: % =401 2480 6022 deduct ... (vezi toată discuția)