buna ziua.ma numesc daniela,am 27 ani si sunt din iasi.din 2006 am lucrat consecutiv la o societate ,pana in noiembrie 2011 cand am intrat in concediu de crestere a copilului pana in februarie 2014. din surse sigure am aflat ca in ianuarie 2014 firma/magazinul se va inchide.as vrea sa stiu ce drepturi (somaj etc) si ce obligatii am. va multumesc anticipat !!
1. - Pe perioada cat ati fost in concediu crestere copil (CCC) ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.
2. Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat prin desfiintarea unitatii atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Daca desfiintarea unitatii se face inainte de a termina dvs. CCC atunci trebuie sa emita decizia de concediere air dvs. trebuie sa meregeti sa va inregistrati la Agentia de Somaj (chiar daca sunteti in CCC) pentru a putea sa beneficiati de indemnizatie de somaj dupa ce se termina CCC.
4. Angajatorul trebuie sa va inmaneze:
- decizia de concediere;
- adeverinta de vechime;
- adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26).
la/in cat timp de la inchiderea cim trebuie sa depun actele pt somaj?angajatorul este obligat sa ma anunte ca si-a incetat activitatea? eu de unde stiu daca s-a inchis magazinul sau nu ca sa ma duc la somaj? nu pot sa ma duc in fiecare zi la usa magazinului sa vad daca mai este deschis sau a dat faliment.
Termen somaj
anca1234
buns ziua as avea si eu o intrebare:dupa terminarea concediului crestere copil care este termenul pentru depunerea actelor pentru somaj?va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)