avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate

Buna ziua,
Sotul meu este pensionat medical din anul 2004 avand o pensie de invaliditate de gradul 1 cu insotitor de 1210 lei.
Pe 29 august 2013 in urma prezentarii la comisia de expertiza ,neavand un referat i s-a facut trecerea la gradul 2.
Am cerut revizuirea si incepand cu 1 noiembrie a fost repus tot in gradul1.
Problema este ca in luna sept.a primit pensia intreaga de 1210 lei,in luna oct. nu a primit nici un ban iar in luna noiembrrie a primit suma de 700 lei din care 350 lei drepturi restante si 350lei pensia lunii curente,
Am fost la Casa de Pensii si mi s-a spus ca acum conform Legii nu stiu care (se recalculeaza?!)pensia lui va fi de 350 lei si ca pensia de insotitor o voi primi abia in ian.2014 retroactiv incepand cu 1 noiembrie data de la care s-a sistat.
Intrebarea mea este daca este posibil sa primeasca mai putin adica 350 lei in loc de 600lei,nu mi se pare normal,elar trebui sa primeasca pensia pe care a avut- inainte.Va rog dinsufkrt sa imi raspundeti,va multumesc.

Alte discuții în legătură

Pensia de urmas si ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor rusulia rusulia Buna ziua, Tatal meu care a decedat anul acesta avea o pensie de 500 lei. Cand tata a decedat i-am depus mamei la casa de pensii Ilfov, dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Buna seara.va rog sa imi spuneti,daca sotul meu a fost pensionat ... gabiricc gabiricc Buna seara.Va rog sa imi spuneti,daca sotul meu a fost pensionat gr.3 iar la ultima revizuire a luat gradul1 cu insotitor,pensia de boala nu ia venit inca ... (vezi toată discuția)