avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conventia civila si pensia anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conventia civila si pensia anticipata

Va rog sa-mi spuneti , daca o persoana iese la pensie anticipata cu data de 1. decembrie , mai are voie sa lucreze la Asociatie de proprietari cu conventie civila ? Daca nu , ce formulare trebuie depuse la finante pentru rezilierea conventiei civile ?
Cel mai recent răspuns: sv.cristian , utilizator 21:59, 27 Noiembrie 2013
Legea 263/2010.
ART. 118
(1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru
care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;
b) nevăzătorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum şi copiii, pensionari de urmaş, încadraţi în
gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmaş, prevăzuţi la art. 84 lit. a) şi b).
(2) Soţul supravieţuitor, beneficiar al unei pensii de urmaş, poate cumula pensia cu venituri
din activităţi profesionale pentru care asigurarea este obligatorie, potrivit legii, dacă acestea
nu depăşesc 35% din câştigul salarial mediu brut prevăzut la art. 33 alin. (5).
ca atare persoana pensionata anticipat nu poate cumula veniturile din conventia civila cu pensia. daca se va depista ca a realizat venituri, va trebui sa restituie pensia pentru acea perioada.
cat priveste incetarea conventiei civile, adresati-va administratiei financiare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate gradul ii king_alx2002 king_alx2002 Un pensionar cu pensie gradul 2 de invaliditate poate avea venituri din alte activitati? Veniturile le obtine pe baza unei conventii civile si nu a unui ... (vezi toată discuția)
Angajare rusualexandra rusualexandra O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ZIMTAALI ZIMTAALI As dori sa stiu daca s-au facut modificari la legea 263/2010, art.118, care prevedea faptul ca copilul care beneficeaza de pensie de urmas pot cumula si alte ... (vezi toată discuția)