avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Victima accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Victima accident rutier

Buna ziua.
Am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia am avut multiple leziuni (picioare + maini), fractura craniana, interventie chirurgicala mana, un picior in gips pt. 7 zile (50 zile de ingrijiri medicale+5 zile spitalizare).
Dupa cercetarile efectuate de politie nu am nici o vina insa au trecut 20 de luni de la petrecerea accidentului iar persoana vinovata de producerea accidentului nici macar nu vrea sa mearga la politie (din spusele avocatului meu).
Am inteles ca i s-a intocmit dosar penal pt. vatamare corporala.
Avand in vedere ca nici macar nu m-a sunat sa-si ceara scuze, ce pedeapsa poate executa in conditiile in care refuz in instanta impacarea cu aceasta persoana?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: z3nad , utilizator 13:21, 28 Noiembrie 2013
Va fi cercetat pentru
Art. 184

Vătămarea corporală din culpă

Fapta prevăzută la art. 180 alin. 2 şi 21, care a pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum şi cea prevăzută la art. 181, săvârşite din culpă, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Dacă fapta a avut vreuna din urmările prevăzute la art. 182 alin. 1 sau 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Când săvârşirea faptei prevăzute în alin. 1 este urmarea nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru îndeplinirea unei anume activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Fapta prevăzută în alin. 2 dacă este urmarea nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere arătate în alineatul precedent se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Dacă faptele prevăzute la alin. 3 şi 4 sunt săvârşite de către o persoană care se află în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la unu la 3 ani, în cazul alin. 3, şi închisoarea de la unu la 5 ani, în cazul alin. 4.

Pentru faptele prevăzute în alin. 1 şi 3, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Pentru faptele prevăzute la alin. 2 şi 4, împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Va fi condamnat la o pedeapsa cu suspendare, iar dvs. veti despagubit de societatea de asigurari.
Multumesc pt. promptitudinea cu care ati raspuns si pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa se aplica daca am 49 de zile de spitalizare? stefanstanciu stefanstanciu am certificat medico-legal am 49 de zile de spitalizare in urma unui accident rutier ce pedeapsa se da la nr asta de zile vinovatului (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa? xuser xuser Buna ziua, vatamarea corporala din culpa se refera de obicei la accidente rutiere, sau accidente de munca? Trebuie min.10 zile de ingrjiri pt. a se porno U.P ... (vezi toată discuția)
Accident rutier radu_sas radu_sas Buna ziua! Acuma o luna am fost accidentat de un sofer de taxi pe trecerea de pieton provocandu-mi un traumatizm cranian(leziuni primare) plus alte leziuni ... (vezi toată discuția)