avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot cere redeschiderea U.P?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot cere redeschiderea U.P?

Intr-un caz cu plangere prealabila... sa zicem lovire si alte violente. Daca detin probe noi pot cere redeschiderea U.P.

Bun... e o problema daca detineam probele respective cam de 1 an de zile, dar nu m-am grabit? Se mai aplica perioada de 2 luni, decand. detin noi probe...?


Pt. revizuire stiu ca e un termen ...dar pentru redeschidere? Este..?
Cel mai recent răspuns: safuhhhh , utilizator 23:24, 29 Noiembrie 2013
Inteleg ca a fost inceputa urmarirea penala si s-a dat o solutie de netrimitere in judecata, din moment ce va raportati la redeschiderea urmaririi penale.
ART. 273
Reluarea în caz de redeschidere a urmăririi
(1) Redeschiderea urmăririi penale în cazul în care s-a dispus încetarea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire are loc dacă ulterior se constată că nu a existat în fapt cazul care a determinat luarea acestor măsuri sau că a dispărut împrejurarea pe care se întemeia încetarea sau scoaterea de sub urmărire.
#M50
(1^1) Redeschiderea urmăririi penale are loc, de asemenea, când judecătorul, potrivit art. 278^1, a admis plângerea împotriva ordonanţei sau, după caz, a rezoluţiei procurorului de scoatere de sub urmărire penală sau de încetare a urmăririi penale ori de clasare şi a trimis cauza procurorului în vederea redeschiderii urmăririi penale. În cazul în care instanţa, potrivit art. 278^1, a admis plângerea împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale şi a trimis cauza procurorului în vederea începerii urmăririi penale, acesta dispune începerea urmăririi în condiţiile prevăzute de lege. Dispoziţiile instanţei sunt obligatorii pentru organul de urmărire penală, sub aspectul faptelor şi împrejurărilor ce urmează a fi constatate şi a mijloacelor de probă indicate.
#M36
(1^2) În cazurile prevăzute în alin. 1 şi 1^1, dacă se consideră pe baza datelor din dosar că se justifică luarea unei măsuri preventive, procurorul procedează potrivit art. 233 sau 236, care se aplică în mod corespunzător. În ordonanţa prin care s-a dispus reluarea urmăririi penale, se face menţiune cu privire la luarea acestor măsuri.
#B
(2) Redeschiderea urmăririi penale se dispune de procuror prin ordonanţă.
#M36
dar totusi conteaza ca i-a dat o amenda admnistrativa pe 18^1 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate fi efectuata o expertiza judiciara Mihaita Catalin Mihaita Catalin Speta: Accident mortal de circulatie. Victima singura in autoturism (autoaccidentare - alte autovehicule, persoane nu au mai fost implicate in accident). Se ... (vezi toată discuția)
Non bis in idem ? studdent studdent Urmare a plangerii impotriva rezolutiei NUP, curtea de apel dispune procuraturii inceperea urmarii penale. Urmeaza iarasi o rezolutie NUP si plangerea ... (vezi toată discuția)
Procedura si termene contestare n.u.p. ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am primit azi o rezolutie de neincepere a urmaririi penale la o plangere formulata de mine. Inteleg ca am la dispozitie 20 de zile pentru a ... (vezi toată discuția)