avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto suspendat

In urma unui accident rutier soldat cu vatamare corporala grava ,dupa recoltarea unei alcoolemii de 1 la mie,si dupa o condamnare de 3 ani si 6 luni pe oug 195/2002 executata va intreb cand si in ce conditii se poate recupera permisul auto;hotararea definitiva este din data de 21 dec 2011,accidentul fiind in iulie 2009;in motivarea instantie nu se fac referiri la dreptul de a conduce auto si nici nu este mentionat faptul ca permisul auto a fost retinut la momentul accidentului rutier.
Cel mai recent răspuns: cristiconstantin , utilizator 23:06, 28 Noiembrie 2013
In urma condamnarii si in baza hotararii judecatoresti ramase definitive permisul de conducere se anuleaza si nu se suspenda.
Conducatorul auto are posibilitatea sustinerii examenului ptr obtinerea unui nou permis dupa un an de la data ramanerii definitive a hot. judecatoresti.

Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
Daca ati executat intreaga pedeapsa in regim de detentie, termenul este de 6 luni, conf.art 116 alin.1 lit.a.
domnule razvan patrascu va multumesc pentru raspuns.
In acest moment sunt eliberat conditionat din data de 26 11 2013,executarea pedepsei este suspendata pana la 15 aprilie 2015:sa inteleg ca dupa aceasta data mai trebuie sa treaca inca 6 luni?
se poate mai devreme ?care sunt variantele? va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandirea permisului auto bobi100 bobi100 Buna ziua, In urma unui accident auto am primit o amenda penala pentru vatamare corporala din culpa pe care am si achitat-o in data de 01.06.2011. Dupa ce ... (vezi toată discuția)
Anulare permis.....redobandire ionutz_jjjjj ionutz_jjjjj buna ziua! -in 22 aprilie 2009 am fost prins de politie conducand cu PERMISUL SUSPENDAT; -pe 17 decembrie 2009 am fost trimis in instanta la proces si mi-a ... (vezi toată discuția)