avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata ore sarbatori legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata ore sarbatori legale

Buna seara. Care este diferenta intre orele suplimentare si cele "festive"? Efectuez serviciu de ture 12/24 , adica lucrez sambata, duminica si alte sarbatori legale in functie de programul lunar. Daca norma de ore lunara este de 168 de ore iar eu nu o depasesc, dar am lucrat sambata , duminica si alte sarbatori legale 50 de ore, cum sunt considerate aceste 50 de ore? Si cum se platesc?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:43, 29 Noiembrie 2013
Nu exista in legislatie notiunea de ore "festive". Probabil in RI sau CCM al unitatii la care lucrati.
Orele prestate in zilele de sambata si duminica se platesc cu un spor stabilit prin CIM sau CCM.
Orele care se efectueaza in zilele de sarbatori legale se compenseaza cu timp liber platit sau cu un spor la salariu de minim 100%.
Orele suplimentare sunt cele efectuate peste programul normal de lucru din luna respectiva. Nu se confunda cu orele lucrate sambata si duminica sau sarbatori legale. Se calculeaza si se compenseaza separat unele de altele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare festive triplu plătite sexu sexu aceste ore suplimentare dacă sunt festive ,cel puțin la cfr sunt plătite triplu adică o data pt că sunt festive(adică se plătește dublu) și apoi în ... (vezi toată discuția)
Norma de munca lunara pentru o sectie de spital florincamelia florincamelia cum se determina numarul de ore suplimentare (lucrate in zile de sambata si dumunica) si cum se acorda liberele aferente acestor ore intr-o sectie de spital ... (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate in repausul saptamanal Cornelcr28 Cornelcr28 Buna ziua,lucrez la primarie in ture de 12h inclusiv sambata,duminica si in sarbatorile legale,va rog sa imi spuneti ,daca nu depasesc nr de ore lucrate in ... (vezi toată discuția)