sunt pensionar boala cu o pensie de 394 ron iar la eliberarea unei retete compensate mi sa spus ca nu pot beneficia de compensare conf listei B cu pensie sub 700 ron (compensare 90%)deoarece am si un alt venit ca administrator de asociatie de locatari in valoare de 150 ron!
asa sa fie?
multumesc.
Contract-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale în cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2013-2014
Art. 102. – (1) Suma maxima care se suporta de casele de asigurari de sanatate din Fond este cea corespunzatoare aplicarii procentului de compensare a medicamentelor asupra pretului de referinta.
(2) Procentul de compensare a medicamentelor corespunzatoare DCI-urilor prevazute în sublista A este de 90% din pretul de referinta, al celor din sublista B este de 50% din pretul de referinta, iar al celor din sectiunile C1 si C3 din sublista C este de 100% din pretul de referinta.
(3) Procentul de compensare a medicamentelor corespunzatoare DCI-urilor prevazute în sublista B este de 90% din pretul de referinta, din care 50% se suporta din bugetul Fondului si 40% din transferuri din bugetul Ministerului Sanatatii catre bugetul Fondului, pentru prescriptiile a caror contravaloare la nivelul pretului de referinta/prescriptie este de pâna la 330 lei/luna si de care beneficiaza pensionarii cu venituri numai din pensii de pâna la 700 lei/luna.
Anexa 30 din Ord. 423/191/2013 - norme de aplicare a Contractului cadru
(9) Pentru a beneficia de medicamente conform art. 102 alin. (3) din Contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013 - 2014 , pensionarii trebuie să prezinte medicului de familie ultimul talon de pensie, actul de identitate, precum şi o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte faptul că realizează venituri numai din pensii de până la 700 lei pe lună, iar acesta va consemna în fişa medicală a pensionarului/în registrul de consultaţii numărul talonului şi cuantumul pensiei şi va anexa la fişa medicală declaraţia dată pe propria răspundere de către pensionar.
Buna ziua,
Am si eu o situatie asemanatoare. Mama are pensie de 500 lei , dar primeste de la APIA subventie pentru agricultura. Si acest venit se ia in calcul? La fel medicul de familie ii prescrie medicamentele de pe lista B compensate doar cu 50 %. Am facut in scris la CAS , dar nu am primir raspuns in scris. O data mi-au spus ca se iau in calcul si aceste venituri alta data au spus ca nu.