avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ucidere din culpa

Buna seara , un caz cu accident ucidere din culpa 1 singur decedat, accidentul e din mai 2009 , si abia in decembrie 2013 are primul termen la judecata, pana acum a fost la parchet, care este timpul de prescriere? sau odata intrat in instanta nu mai are termen de prescriere? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Vereș Dan , utilizator 07:10, 4 Decembrie 2023
Da, aveti acest drept.
Dacă am dosar penal pentru ucidere din culpă, în urma unui accident rutier produs în 7 decembrie 2018 , iar în data de 6 octombrie mi s a adus la cunoștință faptul că dosarul va fi înaintat către justiție, dar nu am nici un termen de judecată, fapta poate fi prescrisă? Menționez că s a stabilit că pietonul se afla noaptea pe carosabil , dar eu circulam cu 70 km/h în zonă cu restricție 50 km/h.
Mulțumesc pentru răspuns!
Dacă am dosar penal pentru ucidere din culpă, în urma unui accident rutier produs în 7 decembrie 2018 , iar în data de 6 octombrie mi s a adus la cunoștință faptul că dosarul va fi înaintat către justiție, dar nu am nici un termen de judecată, fapta poate fi prescrisă? Menționez că s a stabilit că pietonul se afla noaptea pe carosabil , dar eu circulam cu 70 km/h în zonă cu restricție 50 km/h.
Mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere dosar penal Silviuvox Silviuvox Buna ziua , in 2005 , mi s-a inceput urmarirea penala, ca complice pentru furt. Dosarul inca este la procuratura , in \\" cercetari\\". In cat timp se va ... (vezi toată discuția)
Prescriptia raspunderii penale.am facut niste furaciuni ma ascund,etc. Laurentiu-Claudiu Laurentiu-Claudiu Ipotetic vorbind ca tot e acum la moda treaba asta cu prescriptia, dupa ce un individ savarseste o infractiune(exemplu abuz de incredere,inselaciune,nimicuri ... (vezi toată discuția)
Codul penal cozmaiulian cozmaiulian se prescrie o fapta penala dupa un anumit timp ?? (vezi toată discuția)