avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa pentru caini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa pentru caini

Buna ziua,
As dori sa stiu daca exista vreo forma legala in baza careia se impune plata taxa intretienere caini. Mentionez faptul ca am doi caini batrani, 12, respectiv 13 ani, care au crescut in acelasi bloc.De aprox 7 ani plateam 7,5lei pt. un caine, iar in ultimile 2 luni, administratorul a majorat taxa la 13.00lei pt. un caine, adica ne-am trezit in fatza faptului implinit. Intrebandu-l pe acesta care este motivul si unde merg acesti bani, mi-a raspuns simplu ca i-a marit salariul femeii de serviciu, ca si cand aceasta ar face curatenie doar pentru apartamentul meu si al unui alt vecin care are un caine. Doresc sa subliniez ca in apartament detin apometre, iar blocul este cu 4 nivele, asadar nu avem lift, respectam curatenia, iar animalutzele nu fac niciun fel de murdarie sau alta stricaciune pe casa scarii. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:27, 8 Decembrie 2013
Legal,la calculul cotelor de intretinere se introduc persoanele respectiv persoane umane
Pe forum subiectele legate de taxa animale au generat dispute - pro si contra
La unele asociatii,cu acordul adunarii generale ,se practica ,introducerea unei sume de 5-10 lei/luna
Impunerea de taxe numai pentru detinatorii de caini,este totusi discrimnatorie,in conditiile in care proprietarii inteleg sa detina in apartamente drept animale de companie,pisici,papagali,
perusi,iguane,iepuri,veverite,purcei de guineea,pesti,etc
Instantele de judecate,investite cu autoritatea solutionarii actiunilor privind temeinicia si legalitatea impunerii la intretinere de taxe pentru caini,au pronuntat hotarari favorabile petentilor,cu motivarea ca norma in vigoare prevede introducerea la calculul cotelor de intretinere de persoane
Legal,la calculul cotelor de intretinere se introduc persoanele respectiv persoane umane

Asa este, la cotele de intretinere se trec DOAR persoanele umane, "persoanele animale" nu se trec.
Nu au voie sa treaca taxa pentru animalele de companie, amenintati ca ii veti da in judecata si cereti si restituirea taxei pe care ati platit-o.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. I-am pomenit administratorului ceva referitor la instanta, dar nu se teme, stie probabil ca n-as ajunge pana acolo, desi de cand a majorat taxa la 13 lei am devenit cam inversunati si eu si sotul meu, ne gandim sa nu ne trezim pana la urma cu cine stie ce taxa....

Imi puteti spune unde as putea face o sesizare, o reclamatie, pana la instanta?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
Adriantot, moderator
Pe siteul www.domnuleprimar.ro unde cautati localitatea unde locuiti si scrieti sesizarea . Acolo puteti citi multe reclamatii adresate primarului urbei dvs. avand aproximativ aceeasi tematica : sesizari de la locatarii/proprietarii asociatiilor. Pe siteul acela puteti incarca chiar si o poza a animalului iubit, sa vada si primarul ce caine frumos aveti.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
johnpescar, utilizator
Apartamentele sunt pentru a locui oamenii in ele si nu animalele.
Cititi si dialogul urmator ca sa nu repetam iar toata argumentatia.
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Animale de companie asociatie de proprietari aspo28bis aspo28bis Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Taxa animale ContSters122354 ContSters122354 se aplica vreo taxa pt detinatorii de animale de casa (vezi toată discuția)
E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)