Adunarea generala poate lua hotararea, de exemplu, la modul concret ca pentru fiecare caine proprietarul sa plateasca suma de 5 lei pe luna. Sau sa nu se plateasca decat pentru al 2-lea caine detinut de aceeasi familie....
Legea nu interzice stabilirea luarea unor asemenea hotarari.
Dar legea are si prevederi pentru a nu se face abuz in luarea de hotarari aberante:
Art. 26. - Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia.
O asemenea hotarare nu este contrara legii (nu este prevazuta in lege in nici un fel, asa ca nu poate fi nici pro nici contra).
Nu este contrara acordului de asociare ( nu scrie in acordul de asociare ca proprietarul poate creste cainii in apartament fara sa plateasca o taxa la asociatie).
Nu aduce daune interese proprietarilor, pentru ca aduce venituri asociatiei si tuturor proprietarilor prin incasarea taxei.
Stabilirea unei taxe pentru caini poate avea si efectul de a limita numarul cainilor din apartamente. Sunt cazuri, discutate pe acest forum, de proprietari cu 3-4 caini de talie mare intr-un apartament. Eu cred ca un catelus de casa, de talie apropiata de o pisica nu deranjeaza prea mult si poate fi acceptat vecini cu placere pentru dragalasenia lui. Dar nu 7 asemenea exemplare sau cei mari. Treci prin apropierea usii lui si cand latra poti face infarct sau ai cosmaruri noapte daca nu cumva-l apuca urlatul in casa sau in balcon cand stapanii nu sunt acasa.