avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Animale de companie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Animale de companie

Buna ziua.Am si eu o problema cu asociatia de locatari unde apartin.In urma cu ceva timp s-a stabilit la o adunare generala a locatarilor,in lipsa celor implicati in cauza,cum k proprietari de animale sa plătească la asociatie o suma de bani pt acestea.Suma ce e drept nu e mare,5lei, si initial am fost nevoita sa fiu de acord.inca de la început in scara in care locuiesc au fost 3 animale,2cateluse inclusiv a mea,si o pisica,dar la tabel apăreau din ce îmi aduc aminte toti 3,dupa care numai 2,si anume catelusele.Pe parcurs cealaltă catelusa s-a mutat din bloc si am rămas numai eu.Pe lista apare in continuare taxa pe animale numai la mn si la parter la ap13.unde cred k statea acea catelusa,pt k la parter numai ea era.Pisica a dispărut de pe lista încă din primele luni dupa decizia de a pune taxa pe animale.Am intrebat de mai multe ori la asociatie de ce nu e trecuta si pisica si mi-au zis k nu mai sta la noi in bloc,k au renuntat la ea dupa ce proprietara a nascut un copil.Dar au trecut cateva luni bune pana sa nasca.Ieri am văzut pisica pe hol la etajul unde sta.Nu cred k e corect sa plătesc numai eu acea taxa.Sa precizez k presedintele de asociatie încă de atunci de când s-a stabilit acea taxa crearea pe holurile scări,adica in fata usii la el si pe holul de la intrare in scara,2pisici pt care nu aplatit nimeni nici o taxa.De vreo 3 luni a apărut un alt catel la et.1 si nu e trecut la nici o plata.E ceva cirect in toata ecutia asta?Ce as putea eu sa fac in acest caz?Nu stiu cum sta treaba in cealaltă scara,dar din ce mi-a zis o vecina si acolo sunt câteva pisici care nu sunt trecute la plata.multumesc
Cel mai recent răspuns: Danutzaissa , utilizator 20:19, 13 Ianuarie 2015
Este o absurditate, cum sa puna taxa pe animale?
Maine va treziti cu taxa pe porumbei, taxa pentru pesti, si taxa pentru aerul expirat!
Sigur vor fi unii care vor spune ca trebuie taxa pentru animalele de companie, ca merg cu liftul (de paca cel care vrea sa se plimbe si sa consume nu o poate face si singur!), sau alte motive "temeinice", dar vreau si eu legea care stabileste acest lucru, nu doar hotararea unor scelerati care nu stiu cum sa mai taxeze ceva inutil, doar traim in Romania...
Apartamentele din blocurile noastre sunt destinate traiului oamenilor si nu animalelor. Tot asa cum in satele romanesti in casa locuiesc oamenii si nu animalele.
Sigur ca nu deranjaeza pe nimeni un acvariun cu pestisori, doi perusi...., putem intelege ca unii vecini, ramasi singuri, poate au nevoie de un catel de companie sau o pisica. Dar cand unii exagereaza si cresc in apartament o duzina de pisici sau o haita de caini, trebuiesc luate masuri de limitare a acestor practici. De aceea proprietarii pot lua hotararea ca in apartamente sa se limiteze numarul acestora, sa se plateasca o suma lunara sau alte asemenea masuri.
Sunt orase unde s-a luat decizia de interzicere a detinerii cainilor in apartamente, prin HCL (hotarare a consiliului local).
Asa ca nu e o aberatie ca in asociatie sa se impuna anumite limitari si sa se suporte costuri suplimentare de catre detinatorii de caini. Acestia produc zgomot, disconfort, mizerie, genereaza consumuri suplimentare...
Si, cu privire la folosirea liftului, va rog sa consultati legislatia si o sa constatati ca liftul foloseste exclusiv transportului de persoane, in lifturi fiind interzis accesul persoanelor cu caini.
Se pare ca dvs nu sunteti un iubitor de animale.Pe mn personal nu ma deranjează taxa in sine,ca sa intelegeti,ma deranjează faptul ca sunt singura care plateste aceasta taxa.Deci putem sa vb despre o discriminare.Cat despre nr de animale din apartamente,eu am un catelus chiuahua si nu e mai mare decât o pisica.Nu sunt nici eu deacord cu crescatoria de animale in casa pt ca nu poti tine curatenia in frau si deci e un focar de infectie.Dar de pisicile care presedintele le creste si le hraneste pe holul bloculuinu ziceti nimic?Si nu le plateste nimeni desi macarea e aruncata pe jos pt a fi hranite,deci fac mizerie,de fapt oameni care le hrănesc fac mizerie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine la intretinere dicix dicix Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti si am vazut ca recent asociatia de proprietari a decis plata unei taxe doar pentru cei care au caini (nu pisici, nu ... (vezi toată discuția)
Caine la cheltuieli lumi007 lumi007 Buna ziua. As dori sa aflu cat este de legal faptul ca Asociatia de Proprietari a blocului in care locuiesc a decis sa treaca cainii la cheltuieli, exact asa ... (vezi toată discuția)
Taxa de caine Dana Marin Dana Marin A intrat un virus cu cainii pusi la plata la intretinere, mai nou. Vor sa puna vecinii mei in regulamentul de ordine interioara a asociatiei ca sa platim taxa ... (vezi toată discuția)