avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caine la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caine la intretinere

Buna ziua,

Locuiesc in Bucuresti si am vazut ca recent asociatia de proprietari a decis plata unei taxe doar pentru cei care au caini (nu pisici, nu hamsteri) in apartament. Am mai vazut si alte postari, aparent aceasta taxa nu este ilegala, insa in cazul nostru a fost introdusa la numarul de persoane. Astfel din 2 persoane cate erau inaintea taxei, acum platesc pentru 2,2 persoane (practic cainele reprezinta 0.2). In total vreo 20 de Lei.

Intrebarile mele sunt:

1. Cat de legal este acest lucru?
2. Este legal ca se sa introduca taxa doar pentru caini? De ce nu si pentru pisici, hamsteri si pesti?
3. Ce se intampla daca nu platesc?

Multumesc.
HG 1588/2007 Art. 17. — (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
r) stabiIeste cotele de participare pe persoana Ia cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care Iocuiesc temporar, minimum 15 zile pe Iuna; stabileste perioada pentru care proprietarii, nespectiv chiniasii, pot solicita in scris scutirea de Ia plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe Iuna, conform hotararii adunarii generale;


NU platiti, le dati articolul de mai sus si ii amenintati ca ii dati in judecata.
Cand o sa vorbeasca cainele dumneavoastra cu ei atunci sa platiti!
Nu exista lege pentru plata intretinerii pentru animale.
dicix a scris:
Astfel din 2 persoane cate erau inaintea taxei, acum platesc pentru 2,2 persoane (practic cainele reprezinta 0.2). In total vreo 20 de Lei.

Inainte de a fi trecut la intretinere cu 2,2 persoane, cat plateati lunar?
Daca acum platiti in total "vreo 20 de lei", ar rezulta ca pentru caine (0,2 persoane) aveti de plata vreo 2 lei pe luna. Am calculat bine?
Sunt asociatii care au stabilit o taxa pentru cainii tinuti in apartamente, o taxa fixa de 5 lei/caine/luna. Sunt asociatii care au limitat numarul de caini ce se pot tine in apartament. Si sunt localitati unde prin HCL s-au stabilit limite pentru cainii din apartament.
De ce?
- pentru ca apartamentele sunt pentru oameni in primul rand
- pentru ca un caine determina cheltuieli suplimentare pentru asociatie..
- pentru ca un caine produce deranj si disconfort vecinilor...

Asa ca sunt motive suficiente ca asociatia de proprietari sa stabileasca anumite reguli pentru detinatorii de caini, sa stabileasca o taxa lunar... iar daca aceste masuri sunt in limite rezonabile toata lumea e impacata cu situatia, cei ce nu au caini o sa-i accepte iar cei care-i au o sa si-i creasca in continuare si in intelegere cu vecinii.
Daca se plateste nu mai deranjeaza vecinii?
Sunt, de regula, oameni care nu iubesc animalele cei care propun asemenea reguli.
Asa este, apartamentele sunt pentru OAMENI, dar ce om este acela care nu iubeste un animal......

Şi caii se împuşcă, nu-i aşa? - Film celebru din 1969, în regia lui Sydney Pollack.

Sunt guverne care o sa ne puna si taxa pe aer, ce sa ne mai mire politica unora pentru impuscarea sau taxarea cainilor de apartament!!

Alte discuții în legătură

E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)
Animale de companie asociatie de proprietari aspo28bis aspo28bis Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Animale de companie Danutzaissa Danutzaissa Buna ziua.Am si eu o problema cu asociatia de locatari unde apartin.In urma cu ceva timp s-a stabilit la o adunare generala a locatarilor,in lipsa celor ... (vezi toată discuția)